Δρώμενα στο Καφενείο

FEB 19 Σμυρνέικα ζωντανά στο καφενείο

FEB 19 Σμυρνέικα ζωντανά στο καφενείο

Πέμπτη 19/02 στις 20:00

Τα σμυρνέικα τραγούδια τα γέννησε η ανάγκη της ψυχής να επικοινωνήσει και να μιλήσει ποιητικά και μουσικά σε άλλες ψυχές και δεν τα γέννησε η ψυχρή ανάγκη των εταιρειών δίσκων.

my husband cheated on me why married men cheat how many men have affairs
why people cheat online signs of unfaithful husband
redirect women looking to cheat infidelity

Γι' αυτό δημιουργούν πολιτισμό ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά την εποχή τους και επιβιώνουν τόσο στα πάλκα, όσο και στις πίστες αλλά και στη δισκογραφία, ενώνοντας τις γενιές. Τα σμυρνέικα τραγούδια δείχνουν επίσης σε τι επίπεδο πολιτισμού είχε φτάσει η Ιωνία σε όλους τους τομείς, αν πάρει κάποιος ένα από τα μέτρα σύγκρισης, την άφθαρτη μουσική και τα τραγούδια της. Δηλαδή τη Σσυρνέικη μουσική σχολή. Τα τραγούδια αυτά είναι οι προπομποί των κατοπινών ρεμπέτικων της Πειραιώτικης σχολής, έξω απ' το ότι μπόλιασαν ολόκληρη την νεότερη ελληνική μουσική.

Το βραδυ της Πέμπτης θα παίξουμε γνωστά και άγνωστα κομμάτια που έχουμε ανακαλύψει και αγαπήσει τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενοι κυρίως στις πρώτες εκτελέσεις και θα αυτοσχεδιάσουμε τόσο με τα όργανα όσο και με τη φωνή μας.

Είσοδος ελεύθερη.
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Ασπασία Ανωγειάτη: πολίτικη λύρα, κρουστά,τραγούδι
Χρήστος Αγγελόπουλος: σάζι, πολίτικο λαούτο, τραγούδι

Οι μουσικοί

Η Ασπασία Ανωγειάτη αγαπούσε από μικρή να παίζει πιάνο και κιθάρα και να τραγουδά. Ερωτεύτηκε την πολίτικη λύρα σε μια συναυλία στο Βερολίνο και μέσα από αυτή γνώρισε ένα υπέροχο ρεπερτόριο και πολλούς όμορφους ανθρώπους.

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος ασχολείται με τη μουσική από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Αγαπά να αποδίδει τα προπολεμικά ακούσματα με διαφορετικά όργανα, κυρίως έγχορδα.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L