Δρώμενα στο Καφενείο

MAR 08 Ρεμπέτικα ζωντανά στο καφενείο!

MAR 08 Ρεμπέτικα ζωντανά στο καφενείο!

Κυριακή 8/3 μετά τις 20:00

Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι στη απαρχή του. Εξελίχθηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση, του δημοτικού τραγουδιού και των κλέφτικων από τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων.

why do married men cheat women affair link

Τα πρώτα ρεμπέτικα ακούσματα άρχισαν να σημειώνονται στην Αθήνα στις φυλακές του Μεντρεσέ το 1834 τα λεγόμενα "μουρμούρικα". Την ίδια εκείνη εποχή οι Βαυαροί προσπαθούσαν να εισάγουν στη τότε αθηναϊκή κοινωνία τις καντρίλιες και την πόλκα. Αντίθετα στη πλατεία του Ψυρρή τα μουρμούρικα, και τα σεβνταλήτικα άρχισαν να βρίσκουν ανάπτυξη. Στις αρχές του 1900 τα ρεμπέτικα αποτελούσαν το λαϊκό τραγούδι των φτωχών συνοικιών των κυριοτέρων πόλεων. Την ίδια εποχή εμφανίζονται στον Πειραιά ως πρωτορεμπέτικα τα λεγόμενα "γιαλάδικα", που πήραν τ΄ όνομά τους από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη "γιάλα -γιάλα" ή "αμάν γιάλα" ή "γιαλελέλι". Μετά το 1922 έγινε μίξη των τραγουδιών μ΄ εκείνα της Μικράς Ασίας και του Βοσπόρου, με έντονη την εμφάνιση του αμανετζίδικου λαϊκού τραγουδιού. Τότε εμφανίζονται και τα περισπούδαστα του είδους Καφέ Αμάν όπου το ρεμπέτικο τραγούδι άρχισε ν΄ αναπτύσσεται ευρύτατα μέχρι το 1936 όταν και απαγορεύτηκαν θεωρούμενα ως τουρκοειδή.

Την Κυριακή 08/03 στο καφενείο θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί ρεμπέτικα γνωστά και άγνωστα με στόχο να βιώσουμε όλοι μαζί μια ρεμπέτικη βραδιά όπως αυτές του ΄30.

Είσοδος ελεύθερη.
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Οι μουσικοί

Μπουλούζου Ευγενία: τραγουδι, κρουστα
Η Ευγενία σπουδάζει στο Πολυτεχνείο και παράλληλα κλασσικό πιάνο και τραγούδι

Σούφλας Γιάννης: μπουζουκι, φωνη
Ο Γιαννης σπουδάζει Οικονομικά και όντας γνήσιος ρεμπέτης έμαθε και μαθαίνει μόνος του μπουζούκι

Χρηστίδης Κοσμας: κιθάρα μπαγλαμάς, φωνη
Ο Κοσμάς είναι ο μικρός της παρέας .Η ενασχόληση με τη κιθάρα και τη μουσική τον ώθησε και στο ρεμπέτικο ήχο που πολλές φορές βάζει με το μπαγλαμαδάκι του

Αηδονοπουλος Βασίλης: Cajon, κρουστα, φωνη
Ο Βασίλης σπουδάζει Πληροφορική και ντραμς-κρουστά.Ο ρυθμός του οδηγεί τα ταξίμια και τους αμανέδες

Στρίγγλος Δημήτρης: κιθάρα, μπαγλαμας, φωνη
Ο Δημήτρης σπουδάζει Μαθηματικά και μουσική.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L