Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 11/6, 18.00-20.00: ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Ανοιχτό μάθημα και παράσταση στο πάρκο

Σάββατο 11/6, 18.00-20.00:  ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Ανοιχτό μάθημα και παράσταση στο πάρκο

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016 18.00-19.00: Ανοιχτό μάθημα χορού 19.15-20.00: Παράσταση Πρωτόγονης Έκφρασης Μια συνάντηση-απόδραση, μέσα στην ίδια μας την πόλη! Ελάτε να χορέψουμε μαζί στο πανέμορφο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος!

Τον Ιούνιο ο ρυθμός της φύσης μας καλεί πιο αποφασιστικά 
να βγούμε από τους «τέσσερις τοίχους», 
να προσανατολιστούμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, 
να ξαναβρούμε στην πόλη τον κοινό τόπο καταγωγής όλων μας, τη Γη, 
και το κοινό σημείο συνάντησης των ανθρώπων, 
τον παλμό της καρδιάς. 

Όταν ο παλμός της καρδιάς γίνεται κίνηση και ο λόγος τραγούδι, χορεύουμε και «μιλάμε» τον κοινό πόθο του ανθρώπου, αυτόν της ελευθερίας και της υπέρβασης των ορίων του εαυτού, ενώ τα πόδια συνεχίζουν να πάλλονται ρυθμικά πάνω στη γη και να γράφουν την ιστορία τους…

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, σας προσκαλούμε σε ένα ανοικτό μάθημα χορού και εμψύχωσης μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (18.00-19.00). Το μάθημα απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας! Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Το μόνο που χρειάζεται να προβλέψετε είναι άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και νεράκι. 

Προτείνουμε να συναντηθούμε όλοι στις 17.30 ώστε να γνωριστούμε, να εξοικειωθούμε με το πάρκο και να αρχίσουμε το χορό στις 18.00 !!

Στις 19.15 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολούθησετε την παράσταση “From Nature to Culture”, από τους μαθητές της εβδομαδιαίας ομάδας Πρωτόγονης Έκφρασης του Art Act Area Studio. 

*Είσοδος με ελεύθερη εισφορά* 

Συντονίζει η Ελένη Χατζηγεωργίου

Κρουστά: Βασίλης Οικονομίδης


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια πολύ ευχάριστη τεχνική σωματικής έκφρασης, χορού και εμπειρίας στην ομάδα που αναζητά τις ρίζες του ανθρώπου και το «πρωτογενές» στην έκφραση μέσα από το σώμα, το ρυθμό και την κίνηση. 

Συνοδεύεται από τον παλμό κρουστών οργάνων συντονίζοντας τους παλμούς της καρδιάς και την αναπνοή με τη μουσική και συνδέοντάς μας, με τον πιο φυσικό τρόπο, με τον εαυτό, τους άλλους, τις επιθυμίες μας και τη χαρά της ζωής. Χρησιμοποιεί απλές συμβολικές κινήσεις-αρχέτυπα, την επαναληπτικότητα αυτών πάνω στο ρυθμό, την τελετουργία, το παιχνίδι και την απελευθέρωση της αναπνοής μέσω της χρήσης ρυθμικών φωνημάτων και μελωδιών κοινών για όλη την ομάδα. 

Στόχος είναι να συναντηθεί η ομάδα σε μια εκστατική κοινή δημιουργία ξαναανακαλύπτοντας την τέχνη του χορού, τόσο ως έκφραση του ατομικού πόθου του καθενός όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο που ενώνει την ομάδα και ξαναφέρνει στο προσκήνιο την αξία της συλλογικότητας.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L