Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 17/12, Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο - The Winter Solstice

Σάββατο 17/12, Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο - The Winter Solstice

στην Καρδιά του Χειμώνα

Μία γιορτή για να αποχαιρετίσουμε το σκοτάδι και να προϋπαντήσουμε τον ήλιο.

Κάθε χρόνο, στο βόρειο ημισφαίριο, και στις 21 Δεκεμβρίου (περίπου) είναι η μικρότερη ημέρα του έτους, και συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη νύχτα. Από εκεί και ύστερα οι μέρες λίγο λίγο μεγαλώνουν. Τη γιορτή αυτή για το φως, γιορτή που γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο την κόσμο, και εδώ και 3 χρόνια τη γιορτάζουμε και στο Καφενείο. Το ηλιοστάσιο φέτος είναι στις 21 Δεκέμβρη, στις 12:44, και για λόγους πρακτικούς τη γιορτάζουμε στις 17. Μπορεί η καθεμία και ο καθένας μας να κάνει τη δική του προσωπική γιορτή στις 21 του μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπληκτικό αυτό αστρονομικό συμβάν μπορείτε να βρείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_solstice

H γιορτή θα περιλαμβάνει ψητά κάστανα, κυδώνια και κολοκύθες, ζεστό μυρωδάτο γλυκό κρασί, κατασκευή χειροτεχνιών για το σπίτι σας, ταϊστρες για πουλιά, ιστορίες του βορρά, ποιήματα του ήλιου, παραμύθια και μουσική για τη μαγική αυτή στιγμή του χρόνου.

Βγείτε για λίγο λοιπόν από τη σπηλιά για μία ολοήμερη γιορτή για όλες και όλους, μικρούς, μεγάλους, και άλλα όντα ακαθόριστου μεγέθους και είδους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από το πρωί θα είμαστε εκεί και θα στολίζουμε το χώρο και τραλαλά τραλαλό αν θέλετε να έρθετε είστε ευπρόσδεκτοι!

12:00 –fusion kundalini & Hatha στο Πάρκο με την Harpreet Kaur & την Αθηνά Μπαζιοτοπούλου σε ένα μάθημα ειδικά για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

13:00 - Κατασκευές για μικρούς και μεγάλους, ταϊστρες για πουλιά, πορτοκαλογαρύφαλλα, στεφάνια και στολίδια, ελάτε να ζωγραφίσουμε, να τυλίξουμε και να πετάξουμε χρυσόσκονες από εδώ και από κει.

13:30 - H παιδική χορωδία του Στέφανου Γανωτή τραγουδά κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας

14:00 SaurKraut ή ξινές αλχημείες
Φέρτε ένα γυάλινο βάζο του μελιού το μεγάλο πχ. & 1 λάχανο! Φύγετε με ένα βάζο σάουερκράουτ! Τα μαγικά που θα συμβούν μέσα στο βάζο σας τον επόμενο μήνα θα δημιουργήσουν ξινό λάχανο, γεμάτο προβιοτικά βακτήρια που θα αγαπήσει το πεπτικό σύστημά σας! Έτσι ο Κάπταιν Κουκ ταξίδεψε τη γη χωρίς να πάθει σκορβούτο καθώς αυτή η μέθοδος διατηρεί τη βιταμίνη C των λαχανικών.

14:00 – Στην Καρδιά του Χειμώνα: περπατάμε μαζί μέσα στο πάρκο, παρατηρούμε τη φύση, νιώθουμε τον κύκλο της και τον κύκλο του χρόνου, βλέπουμε τις αναλογίες του γύρω με το μέσα μας. Μάριος Δεσύλλας («Εν Δυνάμει» – βιοδυναμική ομάδα και «Σχολείο του Εδάφους»).

16:00 - Καθώς δύει ο ήλιος και ετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο ύπνο του έτους, μαζευόμαστε για μία τελετή για την αναγέννησή του

18:00 Προβολή ταινίας! tbc

21:00 - Η Αλίκη, η Αρετή, η Βασιλική θα συναντηθούν στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος για να μας ταξιδέψουν στο χώρο κΆ στο χρόνο με τις φωνές τους, την αρχαιοελληνική λύρα, το νταούλι και το μαντολίνο. Από την Αρχαιότητα προσγειώνονται στην Ήπειρο, πλέουν στο Αιγαίο και φτάνουν στην Μ. Ασία, περνώντας από τις αρχαίες μελωδίες, στους παραδοσιακούς ρυθμούς από τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής στην μελωδία της τούρκικης γλώσσας. Επιστρέφουν όμως ερμηνεύοντας τη δική τους ποίηση και τις προσωπικές τους συνθέσεις.

Θα φτιάξουμε και όλοι μαζί έναν τεράστιο και ολοκαίνουργιο λαμπερό ήλιο!

Από την κουζίνα του Καφενείου και για όλη την ημέρα θα αναδύονται μυρωδιές και πιάτα με μέσα τον ήλιο που θα σπάνε μύτες και θα ζαλίζουν ακόμα και τους πιο ακλόνητους.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L