Δρώμενα στο Καφενείο

Τετάρτη 21/12, Προβολή Ντοκιμαντέρ "Sepideh" & Παρουσίαση Soul Definition

Τετάρτη 21/12, Προβολή Ντοκιμαντέρ

Τετάρτη 21/12 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνα (Μοναστηρίου 140)

19.30 - 20.00 Παρουσίαση πλατφόρμας Soul Definition από τον Δημήτρη Μελέτη. 


Ψυχαγωγία. Αυτός λέγεται πως είναι εξ ορισμού ο σκοπός των θεαμάτων. Κι αν πολλοί ορισμοί λέξεων είναι σύνθετοι και σηκώνουν πολύ διάλογο, η ψυχαγωγία είναι κάτι, που εν πολλοίς μπορούμε να συμφωνήσουμε σαν κοινωνία τι σημαίνει.
Σε αυτή την ψυχαγωγία λοιπόν, έρχεται να συνεισφέρει η πλατφόρμα Soul Definition, με ταινίες γραμμένες στην πραγματική ζωή, οι οποίες έχουν να μοιραστούν ένα καλό παράδειγμα ή μια θετική, ρεαλιστική ματιά, σε εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας ή μέσα μας. Αποφεύγοντας την επιβεβλημένη βία και τον εντυπωσιασμό που έχει επικρατήσει στα περισσότερα “ψυχαγωγικά” προγράμματα, το SD αγκαλιάζει παραγωγές που εστιάζουν στην ομορφιά της ζωής, την αλληλεγγύη, τον διάλογο ως προς την τεχνολογία, την ευζωία και την πρόοδο, προσφέροντας στον αποδέκτη μια νέα οπτική. Όλα τα ντοκιμαντέρ έχουν διακριθεί με τη συμμετοχή τους σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως τα IDFA & IFFR, σε αρκετές περιπτώσεις λαμβάνοντας πολλές βραβεύσεις.
Με μοναδική της υποστήριξη τις μηνιαίες συνδρομές, η συμμετοχική πρωτοβουλία SD σας καλεί να γίνετε δομικό κομμάτι της και να συνεισφέρετε στο να εξελιχθεί σε έναν πόλο αληθινής ψυχαγωγίας και προοδευτικής ενημέρωσης.

20.00 Προβολή Ντοκιμαντέρ "Sepideh"

Το όνομα Sepideh στα περσικά σημαίνει “η λάμψη του ουρανού πριν το ξημέρωμα”. Συμβολίζει την ομορφιά που ανατέλει μετά από δύσκολες εποχές.
Στην περσικη λογοτεχνία, η Sepideh τερματίζει την εποχή του σκοταδιού, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας μέρας γεμάτης φως.
Στην ταινία Sepideh, παρακολουθούμε από κοντά την αληθινή ιστορία μιας νεαρής μαθήτριας από το Ιράν, που έχει μεγάλη αγάπη για τα αστέρια. Το οικογενειακό της περιβάλλον όμως, δε φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν της την αγάπη, αφού και οι κοινωνικές σταθερές στέκουν ακλόνητα εμπόδια μπροστά της. Εκείνη είναι αποφασισμένη να κινήσει γη και ουρανό για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Πόσο μακριά θα μπορέσει να φτάσει;


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L