Δρώμενα στο Καφενείο

Συνάντηση Δίκτυο Δρυάδες

Συνάντηση Δίκτυο Δρυάδες

Την Τρίτη, 04/12, απο τις 19:00 εως τις 22:00 θα φιλοξενήσουμε στον χώρο μας συνάντηση-ενημέρωση του Δικτύου Δρυάδες.

on line abortion pill click how to order the abortion pill online
cytotec abortion redirect cytotec abortion
side effects abortion pill medication abortion what is the procedure for an abortion

Αυτό λοιπόν που θα γίνει είναι μια συζήτηση για το πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον νόμο και να ξεκινήσουμε την λειτουργία του δικτύου.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να μοιραστούμε ιδέες, εμπειρίες και ότι άλλο.

Περί Δρυάδων....

Το δίκτυο Δρυάδες είναι ένα δίκτυο μεταξύ ατόμων και ομάδων που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη καλλιέργεια-κυρίως αστική- και τη διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών.
Όποιος λοιπόν καλλιεργεί σε ταράτσα- μπαλκόνι, κήπο, χωράφι αστικά και περιαστικά μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο.

Οι ''Δρυάδες'' παρέχουν σπόρους ή σπορόφυτα καθαρών ποικιλιών -Δωρεάν- και οι καλλιεργητές οφείλουν να φροντίσουν τουλάχιστον πέντε φυτά μίας ποικιλίας και το 30% με 50% της παραγωγής να την κρατήσουν για σπόρο. Παράλληλα δεν επιτρέπεται η καλλιέργεια άλλης ποικιλίας του ίδιου είδους για αποφυγή της σταυρογονιμοποίησης και εκφυλισμό της ποικιλίας. Επίσης αν οι
γείτονες καλλιεργούν καλό θα ήταν να συνεννοηθούμε μαζί τους, ώστε να αποφύγουμε τις σταυρογονιμοποιήσεις. Οι σπόροι δίνονται στο δίκτυο και έπειτα στις τράπεζες σπόρων.

Οι ''Δρυάδες'' έχουν ήδη στήσει μια τράπεζα σπόρων, αυτή στο Συνεργατικό Καφενείο στη Ακαδημία Πλάτωνος (http://european-village.org/) και έχουν ως όραμα τη δημιουργία πολλών
τραπεζών και πυρήνων καλλιεργητών σποροφυλάκων σε συνοικίες και γειτονιές της πόλης, τη δικτύωση μεταξύ τους και τη δημιουργία τοπικών υποδικτύων που θα μπορούν να παράγουν σπόρια για να καλύπτουν τη τράπεζά τους. Οργανώνοντας
λοιπόν τη σποροπαραγωγή διατηρούνται καθαρές οι ποικιλίες και οι σπόροι μοιράζονται Δωρεάν από τις τράπεζες. 
Το απλό αυτό μοντέλο μπορεί να αναπαραχθεί και να
λειτουργεί με οριζόντιες δομές και χωρίς κεντρική διαχείριση.
Παράλληλα, με τη προτροπή και τη συμμετοχή των ''Δρυάδων”, έχουν παραχωρηθεί δύο στρέμματα γης για καλλιέργεια στο Μενίδι και στο Γαλάτσι .Η γη αυτή θα καλλιεργηθεί για παραγωγή σπόρου για το δίκτυο και τροφής για τους καλλιεργητές.

Τέλος το δίκτυο σκοπεύει στην δημιουργία ανοιχτού ''forum''
στο διαδίκτυο όπου να δίδονται πληροφορίες για καλλιεργητικές περιποιήσεις, μεθόδους συλλογής και διατήρησης σπόρων, συσκευασία και ανταλλαγή. Οι επαφές των ''μελών'' του
δικτύου θα γίνονται μέσω κλειστής ''mailιnglist'' και βέβαια μέσω επισκέψεων των μελών στους ''κήπους'' για γνωριμία, συμβουλές, σποροανταλλαγή και.γευσιγνωσία άλλων ποικιλιών.

Καλούμε λοιπόν όσους ενδιαφέρονται ακόμα και αν συμπλήρωσαν το δελτίου του δικτύου στις εκδηλώσεις μας να στείλουν ένα mail στο δίκτυο ( [email protected]) ώστε να δημιουργηθεί η mailinglist που θα είναι και ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των μελών.

Ελπίζουμε να τα πούμε την τρίτη από κοντά! 

Με χαρά και τιμή 
Για το δίκτυο
"Δρυάδες"
Βασίλης - Μαρίνα.

Mail: [email protected]


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L