Δρώμενα στο Καφενείο

Κυριακή 13/6, Wellness Festival Greece/ Φεστιβάλ Ευεξίας

Κυριακή 13/6, Wellness Festival Greece/ Φεστιβάλ Ευεξίας

από τις 17.00 έως τις 21.30

Κυριακή 13 Ιουνίου Wellness Festival Greece/Φεστιβάλ Ευεξίας στις ⏰17:00-21:30
Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, είσοδος απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μοναστηριού 140
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων από τον χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών & Ευεξίας και συναντηθήκαμε για πρώτη φορά πριν 2 μήνες περίπου, όταν κάναμε μία δωρεάν εκδήλωση ζωντανά στο Instagram, που την ονομάσαμε Wellness Festival Greece/Φεστιβάλ Ευεξίας.
Σ' αυτό το διήμερο Φεστιβάλ, παρουσιάσαμε διάφορα θέματα και πρακτικές που εναλλάσσονταν ανά 1 ώρα περίπου, όπως: Yoga, Pilates, Θεραπευτική Φωνητική, Αισθητική Μελισσοθεραπεία, Ρεφλεξολογία, Gua Sha προσώπου, Θεραπευτική Ζωγραφική μέσω Mandala, Ayurvedic Massage προσώπου & κεφαλής.
Το Φεστιβάλ, που έγινε μέσα στην καραντίνα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κι εμπειρίες σε όσους το παρακολούθησαν, αλλά και σε εμάς τους εισηγητές, διότι καταφέραμε να συμπλεύσουμε προς έναν κοινό σκοπό. Ευχή όλων μας ήταν να συνεχίσουμε αυτό το εγχείρημα, δια ζώσης κυρίως, ώστε να αλληλεπιδράσουμε, να έρθουμε σε επαφή, να ανταλλάξουμε σκέψεις κι εμπειρίες με τους ανθρώπους γύρω μας προσφέροντάς τους παράλληλα στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας, τόνωσης, ευεξίας, ευφορίας και δημιουργικότητας. Αυτός άλλωστε ήταν και είναι ο σκοπός αυτού του Φεστιβάλ Ευεξίας.
Η ευχή μας πραγματοποιήθηκε και, αφήνοντας πίσω μας όλους αυτούς τους μήνες αποξένωσης, την Κυριακή 13 Ιουνίου θα βρεθούμε από κοντά και θα παρουσιάσουμε θέματα και πρακτικές όπως: Θεραπευτική Ζωγραφική μέσω Mandala, Tai Chi, Ayurvedic Massage προσώπου & κεφαλής, Gua Sha προσώπου και Yoga.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με αφρικανικό χορό με τη συνοδεία κρουστών, από τη Σχολή Αφρικανικού Χορού και Τεχνών STUDIO SELI KANOU.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
✔17:00-17:45 «Θεραπευτική Ζωγραφική μέσω Mandala», με τη Μαρία Θεοδώρου. Θα κάνουμε μία πρώτη εισαγωγή στον κόσμο των Mandala, μαθαίνοντας παράλληλα πώς να σχεδιάζουμε τα δικά μας. Ο σχεδιασμός των δικών μας Mandala είναι μία μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, εξάσκησης της μνήμης μας, εσωτερικής γαλήνης και ειρήνης, καθώς και αποτύπωσης της προσωπικής μας ιστορίας μέσα από σχήματα και χρώματα.
Θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας απλά υλικά όπως:
-Μπλοκ ζωγραφικής
-Μολύβι
-Χάρακα & διαβήτη
-Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά!
https://www.facebook.com/holisticlifeandbeauty/
https://holisticlifebeauty.com/
✔17:45-18:30 «Tai Chi», με τον Φοίβο Αβούρη. Θα αισθανθούμε πώς το Tai Chi αποκαθιστά με ευγένεια την αρμονία νου-ψυχής-πνεύματος, βοηθώντας το σώμα να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008226552843
✔18:30-19:00 «Ayurvedic Massage προσώπου & κεφαλής» με τη Μαρίνα Μπραγάκη. Θα μάθουμε πώς να κάνουμε μόνοι μας, καθημερινά, μασάζ στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ένα άγγιγμα και μόνο είναι τόσο θρεπτικό όσο και η τροφή και είναι ικανό να μας μειώσει το άγχος, να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο, να εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο, να ενισχύσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, κάνοντάς τα να δείχνουν λαμπερά και δυνατά. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας λάδι καρύδας, για καλύτερα αποτελέσματα
https://www.facebook.com/marina.bragaki
✔19:00-19:30 «Gua Sha meditation”, με τη Γεωργία Ιορδανοπούλου. Με το Gua Sha προσώπου έχουμε σα στόχο "ν' ανοίξουμε" την περιοχή που δουλεύουμε. Ανάλογα με το εργαλείο που χρησιμοποιούμε και τις κατάλληλες κινήσεις, πετυχαίνουμε καλύτερη κυκλοφορία αίματος, θρεπτικών συστατικών και λέμφου. Στο Gua Sha meditation θα χαλαρώσουμε παρέα ακολουθώντας ενδεικτικά και όχι πιστά τις κινήσεις μιας συνεδρίας. Στόχος μας θα είναι η απελευθέρωση της έντασης που μπορεί να υπάρχει στο άνω μέρος του σώματός μας. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας όποιο εργαλείο Gua Sha θέλουμε ή ένα κουτάλι, ένα mist, toner, ή το λαδάκι μας!
https://www.facebook.com/Massage-Alchemy
✔19:30-20:15 «Yoga», με τη Γιωτίνα Καραμπάτσου.Vinyasa krama σημαίνει κινούμαι διαδοχικά από θέση σε θέση προς μια κατεύθυνση σε συνδυασμό με την αναπνοή. Θα αισθανθούμε το ρυθμό και τη ροή στην κίνηση του σώματος. Για πολλούς θεωρείται ένας κινητικός διαλογισμός, αποτελεί έναν δυναμικό τύπο άσκησης και απευθύνεται σε όλα τα σώματα
https://www.facebook.com/SantoshaYogaS/
https://santoshayogastudioathens.gr/
✔20:15-21:30 «Αφρικανικός χορός με τη συνοδεία κρουστών», με την Άννα Καραμήτσου και τον Αντώνη Παπαδόπουλο, από τη Σχολή Αφρικανικού Χορού και Τεχνών STUDIO SELI KANOU. Θα έρθουμε σε μία πρώτη επαφή με την αφρικανική κουλτούρα μέσα από τους χορούς και τις μουσικές της. Ευχαριστούμε θερμά την Άννα και τον Αντώνη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ!
https://www.facebook.com/studioselikanou/
http://www.selikanou.com/en/
Στο καφενείο απέναντι από το πάρκο, ο Άγγελος θα έχει ετοιμάσει τα υπέροχά του πιάτα με αγνά, βιολογικά υλικά. Θα υπάρχουν επίσης χυμοί, καφές κι ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Σας προσκαλούμε να έρθετε στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να δημιουργήσουμε, να χαλαρώσουμε, να τονωθούμε αλλά και να χορέψουμε. Φορέστε άνετα ρούχα, φέρτε τα στρωματάκια σας ή τις πετσέτες σας, την καλή σας διάθεση και το καλύτερό σας χαμόγελο κι ελάτε να περάσουμε καλά!


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L