Δρώμενα στο Καφενείο

Παρασκευή 21/2, Η Χιλή "ξύπνησε" - προβολή βίντεο μικρού μήκους & συζήτηση

Παρασκευή 21/2, Η Χιλή

στις 19.00

Παρασκευη 21/2 στις 19.00 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) σας προσκαλούμε σε μία βραδιά ενημέρωσης και διαλόγου που αφορά τον αγώνα του λαού της Χιλής.

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Χιλή βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα και σκορπούν ελπίδα σε όλον τον κόσμο.
Όλα δείχνουν ότι θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν αξιοπρέπεια, δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλες και για όλους, γεμίζοντας ασφυκτικά τις κεντρικές λεωφόρους αλλά και τις πλατείες στις συνοικίες τους.
Εκεί ξεκινούν όλες και όλοι μαζί να υφαίνουν ξανά τον κατεστραμμένο κοινωνικό ιστό. Οι κινητοποιήσεις τους έχουν φρεσκάδα, φαντασία, συμβολισμό, δύναμη και αναπαράγονται διαρκώς από κινήματα σε άλλες χώρες.

Μέλη των συντακτικών ομάδων της Pressenza της Ελλάδας και της Χιλής δημιούργησαν ένα μικρού μήκους βίντεο για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.


Σας καλούμε να το δούμε μαζί και να συζητήσουμε για αυτό το φαινόμενο που έχει ζεστάνει τις καρδιές μας και που μας γεμίζει αισιοδοξία σε πείσμα των σκοτεινών εποχών που ζούμε.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L