Δρώμενα στο Καφενείο

Προβολή του ντοκιμαντέρ

Προβολή του ντοκιμαντέρ

Τι πάει στραβά με τον κόσμο και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό; Μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους στοχαστές του κόσμου, ο Tom Shadyak επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

O Shadyak διεισδύει στον κόσμο μας και επιχειρηματολογεί ισχυρά ότι όλα τα έμβια όντα συνδέονται αφανώς μεταξύ τους και ότι έχουμε έρθει στη Γη με το πεπρωμένο να ζήσουμε ένα στοργικό και συμπονετικό βίο.
Συνυφαίνοντας αρχαίες θρησκευτικές και φιλοσοφικές ιστορίες με τη σύγχρονη επιστήμη, ο Shadyak ανατρέπει μερικές από τις πιο συνηθισμένες μας πεποιθήσεις. Αναφέρεται σε σπουδαία θέματα όπως η συνεργασία αντί για τον ανταγωνισμό, η ανθρωπιά αντί για το προσωπικό όφελος, η ψυχική επαφή με τα άλλα μέλη της κοινωνίας αντί για την αποξένωση και μας παρέχει μια καινούργια οπτική για το ποια είναι η φύση μας και για το τι συμβαίνει όταν την αγνοούμε. 
 ------------------- 
To ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Sundance toy 2010. Το ντοκιμαντέρ κέρδισε επίσης το Βραβείο του Κοινού (Audience Choice Award) και το Βραβείο του Φοιτητικού Κοινού (Student Choice Award) στο Mountain Film Festival στο Telluride του Κολοράντο.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L