Δρώμενα στο Καφενείο

Παρουσίαση του δημοτικού σχολείου Φουρφουρά

Παρουσίαση του  δημοτικού σχολείου Φουρφουρά

Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων

Το ηλιακό λεωφορείο και βαριοί αλεξιπτωτιστές, θα μεταφέρουν την Τετάρτη 22/10 στις 19:30, στο καφενείο, την εμπειρία από την επίσκεψή τους στο σχολείο της φύσης και των χρωμάτων, στο Φουρφουρά του Ρεθύμνου Κρήτης.

go open click here
why do wifes cheat cheat on husband why do husbands cheat
redirect will my husband cheat again infidelity
side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Συνήθως η εκπαίδευση που δεχόμαστε στηρίζεται πάνω στον ανταγωνισμό, διακρίνει τους μαθητές σε καλούς ή κακούς αναλόγως τις επιδόσεις τους σε εξετάσεις αποστήθισης. Κινείται σε αποξένωση από την φύση και την βιωματική εμπειρία και είναι στερημένη από τον ενθουσιασμό και το παιχνίδι. Με αυτά τα χαρακτηριστικά μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας και έτσι τον διαμορφώνουμε και εμείς με την σειρά μας.

Υπάρχει όμως κάποια παιδεία που είναι δυνατό να μεταδίδει τη γνώση μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης και αποδοχής; Σε επαφή με τη φύση και την κοινότητα; Και όπου μπορούν οι μικροί να μαθαίνουν από τους μεγάλους και οι μεγάλοι από τους μικρούς, με χαρά και μέσα από το παιχνίδι και την εμπειρία;

Το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων στο Φουρφουρά έγινε δεκτό ,χωρίς τις ετήσιες εισφορές που κανονικά απαιτούνται, στη παγκόσμια λίστα των Σχολείων της Εναλλακτικής εκπαίδευσης (παρέα με το Summerhill,το Sands School, τα Sudbury, τα Waldorf, τα Σχολεία του Δάσους κ.α.) εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε μια εκπαιδευτική κοινότητα που θέτει διαφορετικούς στόχους.

http://fourfourasweb.wordpress.com/


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L