Δρώμενα στο Καφενείο

NOV 27, Ρεμπέτικη μουσική από τη DJ Χριστίνα

NOV 27, Ρεμπέτικη μουσική από τη DJ Χριστίνα

Πέμπτη 27/11 στις 20:00

Την Πέμπτη 27 Νοέμβρη από τις 20.00 στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα βαδίσουμε μαζί, με τη βοήθεια της Χριστίνας στα decks, στα μονοπάτια που χάραξαν οι ρεμπέτες.

online purchase abortion pill abortion pill where can you buy the abortion pill
dating for married link women who cheat on relationships
why people cheat married men that cheat signs of unfaithful husband

Τα ρεμπέτικα εμφανίστηκαν με τη μορφή που τα ξέρουμε καταρχήν στον Πειραιά. Έτσι, δημιουργήθηκε το πειραιώτικο ρεμπέτικο. Ωστόσο, είχαν και άλλες πόλεις και κυρίως τα λιμάνια (Σύρος, Θεσσαλονίκη) ρεμπέτικα τραγούδια. Οι πολιτικοκοινωνικές συνθήκες της εποχής έπαιξαν κύριο ρόλο στη διαμόρφωση του είδους και είχαν σχέση κυρίως με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και τις συνθήκες φτωχολογιάς, τη χρήση ναρκωτικών, τη γειτνίαση με την παρανομία, την παραβατικότητα κλπ. Όλα αυτά γέννησαν συγκλονιστικά ρεμπέτικα, μαζί βεβαίως με άλλα που αναφέρονταν στη δουλειά, που ήταν ασταθή, αβέβαιη και με δυσβάσταχτους όρους, τον έρωτα, την απελπισία, τη γυναίκα, την απόρριψη, το όνειρο.

Την Πέμπτη 27 Νοέμβρη από τις 20.00 στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα βαδίσουμε μαζί, με τη βοήθεια της Χριστίνας στα decks, στα μονοπάτια που χάραξαν οι ρεμπέτες. Θα ακούσουμε ρεμπέτικα του Πειραιά, αλλά και της Αμερικής και όχι μόνο, θα περιπλανηθούμε στη Σμύρνη με τους τεκέδες και τις χανούμισσες, στις συνοικίες του Πειραιά και της Αθήνας, στα Βούρλα, την Τρούμπα, τους τεκέδες, τις σπηλιές, τα μπουρδέλα, τις φυλακές και τα ξερονήσια. Θα "συνομιλήσουμε" με τους προπολεμικούς ρεμπέτες, τους αρχοντορεμπέτες, αλλά και κάποιους λαϊκούς δημιουργούς. Η ίδια λέει: "Η μακρινή... καταγωγή κάπου εκεί από τα παράλια της Μικράς Ασίας, οι ήχοι και τα λικνίσματα της Ανατολίας, οι μουσικοί δρόμοι του Αιγαίου και οι αγώνες, οι πόνοι, οι έρωτες των ανθρώπων αυτών ήταν τα εφαλτήρια της ενασχόλησής μου εδώ και 4 χρόνια με τα ρεμπέτικα, τόσο ως μουσική, όσο και ως ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό περιεχόμενο".
Σας περιμένουμε...

Είσοδος ελεύθερη.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L