Δρώμενα στο Καφενείο

DEC 20, Στην Καρδιά του Χειμώνα - Μία Γιορτή για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

DEC 20, Στην Καρδιά του Χειμώνα - Μία Γιορτή για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Σάββατο 20/12 απο τις 21:00

To Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, σας προσκαλεί ξανά για να γιορτάσουμε μαζί το αστρονομικό, κοσμογονικό, αγαπημένο χειμερινό ηλιοστάσιο.

go open click here

Μία γιορτή για να αποχαιρετίσουμε το σκοτάδι και να προϋπαντήσουμε τον ήλιο που γεννιέται τώρα μόλις. Μία μέρα μικρή, φωτεινή και χαριτωμένη, και μία νύχτα πολύ μεγάλη, σκοτεινή μα ζεστή. Ένα χρόνο πριν, ξεκινήσαμε στο Καφενείο να γιορτάζουμε μαζί τις μέρες αυτές ορόσημα μέσα στο χρόνο, και μας άρεσε τόσο που μας έγινε πια συνήθεια. Σας προσκαλούμε λοιπόν να βγείτε από τη φωλιά και να τεντωθείτε, να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη, και ετοιμαστείτε να προϋπαντήσετε τον ολόφρεσκο ήλιο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπληκτικό αυτό αστρονομικό συμβάν μπορείτε να βρείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_solstice

H γιορτή θα περιλαμβάνει ψητά κάστανα, μήλα και κολοκύθες, ζεστό μυρωδάτο γλυκό κρασί, κατασκευή χειροτεχνιών για το σπίτι σας, ταϊστρες για πουλιά, ιστορίες του βορρά, ποιήματα του ήλιου, παραμύθια και μουσική για τη μαγική αυτή στιγμή του χρόνου. 

Η γιορτή είναι ολοήμερη, για όλες και όλους, μικρούς, μεγάλους, και άλλα όντα ακαθωρήστου μεγέθους και είδους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10:00 Ηλιοστατική, χειμερινή, φωτεινή γιόγκα με την Αθηνά / όποιος έχει στρωματάκι να το φέρει

12:00-16:00 Κατασκευές για μικρούς και μεγάλους, ταϊστρες για πουλιά, πορτοκαλογαρύφαλλα, στεφάνια και στολίδια

14:00-17:00 Ηλιοστατικά κουρέματα: έμπειροι κομμωτές και κομμώτριες, σας κουρεύουν και σας φτιάχνουν για να μη σας βρει η μεγαλύτερη νύχτα ακούρευτους (για τα κουρέματα να είστε από νωρίς, φρεσκολουσμένοι και με μία πετσέτα!)

15:00-17:00 εργαστήριο δημιουργικής γραφής ποίησης με έμπνευση από το ηλιοστάσιο, με τον Αλέξη Δάρα

16:30 Μία τελετή για το χειμώνα. Καθώς ο ήλιος δύει, μαζευόμαστε γύρω από τη φωτιά κυοφορόντας τις σκέψεις μας και την ενέργεια που θα γεννήσουμε μαζί όπως θα γεννηθεί ο ήλιος

20:00 Από τη χώρα του βόρειου Σέλλας, την παγωμένη Νορβηγία, αναβιώνονται μύθοι

22:00 μουσική! (tbc)

Ένας καλικάτζαρος και μία καλικατζαρίνα έχουν κατεβεί από το φεγγάρι ειδικά για την ημέρα αυτή και ανυπομωνούν να σας γνωρίσουν.

Το ῾Πελίτι Αθήνας῾θα σας γεμίσει με δωροσπόρια.

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται με ελεύθερη συνεισφορά.

Από την κουζίνα του Καφενείου και για όλη την ημέρα θα αναδύονται μυρωδιές και πιάτα με μέσα τον ήλιο που θα σπάνε μύτες και θα ζαλίζουν ακόμα και τους πιο ακλόνητους.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L