Δρώμενα στο Καφενείο

DEC 04, Σμυρνέικη μουσική ζωντανά στο καφενείο!

DEC 04, Σμυρνέικη μουσική ζωντανά στο καφενείο!

Πέμπτη 4/12 στις 20:30

Η μουσική της Σμύρνης ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες. Ωστόσο, ανήκε ήδη σε αυτήν. Οι κλίμακες και οι αρχαίοι ρυθμοί της αποτελούν ένα μουσικό ψηφιδωτό από αραβικές, περσικές και βυζαντινές επιρροές.

Οι προπολεμικές ηχογραφήσεις σε Αμερική, Σμύρνη και Πειραιά αποτελούν τα διαπιστεύματά της.
Ύστερα από μια σαραντάχρονη σχεδόν απουσία της από το προσκήνιο, η σμυρνέικη μουσική έχει επανέλθει δυνατά τα τελευταία χρόνια και εκφράζεται τόσο με κλασικό όσο και με σύγχρονο τρόπο.

Το βραδυ της Πέμπτης θα παίξουμε γνωστά και άγνωστα κομμάτια που έχουμε ανακαλύψει και αγαπήσει τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενοι κυρίως στις πρώτες εκτελέσεις και θα αυτοσχεδιάσουμε τόσο με τα όργανα όσο και με τη φωνή μας.

Είσοδος ελεύθερη.
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Οι μουσικοί

Η Ασπασία Ανωγειάτη αγαπούσε από μικρή να παίζει πιάνο και κιθάρα και να τραγουδά. Ερωτεύτηκε την πολίτικη λύρα σε μια συναυλία στο Βερολίνο και μέσα από αυτή γνώρισε ένα υπέροχο ρεπερτόριο και πολλούς όμορφους ανθρώπους.

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος ασχολείται με τη μουσική από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Αγαπά να αποδίδει τα προπολεμικά ακούσματα με διαφορετικά όργανα, κυρίως έγχορδα.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L