Δρώμενα στο Καφενείο

Προβολές Τετάρτης, 30/01,Revolution OS - Η επανάσταση του ελεύθερου λογισμικού

Προβολές Τετάρτης, 30/01,Revolution OS - Η επανάσταση του ελεύθερου λογισμικού

Όπως κάθε Τετάρτη στις 20:00 προβολή στο Καφενείο μας. Σας περιμένουμε...

how to order the abortion pill online abortion pill order abortion pill

Ήμουν στην Agenda 2000 κι ένας από τους ανθρώπους εκεί ήταν ο Craig Mundie, που είναι υψηλόβαθμος στη Microsoft, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων ή κάτι τέτοιο.
Δεν τον είχα συναντήσει όταν τον πρωτοείδα από κοντά σε ένα ασανσέρ. Είδα το σήμα που φορούσε και του είπα: «Βλέπω δουλεύετε για την Microsoft».

Με κοίταξε και απάντησε: «Α, ναι. Κι εσύ με τι ασχολείσαι;» Μου φάνηκε περιφρονητικός... Ξέρεις, το αρχέτυπο του κουστουμάτου που «εξετάζει» έναν ατημέλητο χάκερ... Κι έτσι τον κοίταξα έντονα και του είπα, «Είμαι ο χειρότερός σου εφιάλτης». Eric Raymond

Το ντοκιμαντέρ του 2001 Revolution OS εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο εικονιζόμενος Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του. Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καταγράφεται η πορεία του ελεύθερου λογισμικού, από την πρώτη ανταρσία ενάντια στη διοίκηση του διάσημου αμερικανικού τεχνολογικού ινστιτούτου MIT , μέχρι τα σημερινά ελεύθερα προϊόντα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας - κώδικες μέσα από τους οποίους ενδεχομένως προβάλλεται το ντοκιμαντέρ αυτό στις οθόνες των αναγνωστών.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L