Δρώμενα στο Καφενείο

JAN 29 Προβολή: «Ο Μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές»

JAN 29 Προβολή: «Ο Μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές»

Πέμπτη 29/01 στις 20:30

«Ο Μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές» Διάρκεια: 136' Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, άνθρωπος φαινόμενο, σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός, συγγραφέας.

Από την πρώτη του εμφάνιση στο φεστιβάλ φοιτητών του καρλοβι βαρι (1978) για την ταινία Γκουέρνικα παίρνει το πρώτο βραβείο του. Πέρασε στο κόκκινο χαλί των καννών και κέρδισε δυο φόρες τον χρυσό φοίνικα . Αλλά και οπού να πέρασε στα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ κέρδισε βραβεία.

«Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές» είναι μια ταινία που ασκεί κριτική στο καθεστώς, αλλά παράλληλα είναι και μια αυτοβιογραφία μια και ο πατέρας του εργαζόταν σε γραφεία πληροφοριών στο γιουγκοσλαβικό κράτος Ο Εμίρ Κουστουρίτσα με την ταινία αυτή δημιουργεί το δικό του κινηματογραφικό συμπάν. Ο σαρκασμός και η ειρωνεία, η ευαισθησία και η σκληρότητα, η πίστη στην ζωή, το σφρίγος και η ενέργεια που αναδύουν τα πρόσωπα της ταινίας σφραγίζουν μ' ένα μοναδικό τρόπο το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά του ανοίγει τα φτερά για το παγκόσμιο ταξίδι του, αφού η ταινία στέφεται με το χρυσό φοίνικα στης κάννες.

Κώστας Κολημένος, φωτογράφος-κινηματογραφιστής

Είσοδος ελεύθερη


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L