Δρώμενα στο Καφενείο

Βιωματική Γνωριμία με τα Βότανα, 08/02 στις 19:30

Βιωματική Γνωριμία με τα Βότανα, 08/02 στις 19:30

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γνωριστούμε με τα φυτά! Μέσα από την προσεκτική παρατήρηση και την επαφή είναι δυνατό να λάβουμε πληροφορίες για τις ιδιότητες και τις δράσεις των βοτάνων.

why do wifes cheat cheat on husband why do husbands cheat

Η επιστημονική έρευνα που ανέπτυξαν ο Γκαίτε και ο Στάινερ χρησιμοποιεί την εμπειρική γνώση όπως το που μεγαλώνει ένα φυτό, το χρώμα, το σχήμα και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά του για τη βοτανική ανάλυση και θεραπεία. Η φυτοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων εμπνευσμένο από τη "Μέθοδο Μελέτης των Φυτών" του Γκαίτε. Χρησιμοποιώντας την όσφρηση, τη γέυση και τη διαίσθηση θα έρθουμε σε επαφή με φυτά γνωστά ή άγνωστα με  μοναδικό, βιωματικό τρόπο.


Ακ.Πλάτωνα (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους)

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Κωνσταντίνα Λίτσα σπούδασε Φυτοθεραπεία (BScHonours Herbal Medicine/ Phytotherapy) στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Napier στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία. Εμπνευσμένη από τον τρόπο που παρατήρησε την επίδραση του νου στη θεραπεία ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη "Συμβουλευτική Ψυχολογία στη Δημόσια Υγεία". Επίσης εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Στοχευμένη στην Επίλυση (Solution Focused Counselling) και στη Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Εργάστηκε ως Φυτοθεραπέυτρια στη Βρετανία από το 2007, σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές καθώς και σε κοινοτικά προγράμματα για ομάδες ανάγκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επίσης ήταν για 3 χρόνια μέλος της ομάδας Αγωγής Υγείας του Δήμου του Εδιμβούργου που εργάζονταν με εφήβους σε Γυμνάσια και έλαβε μέρος σε  Βρετανικά προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούν στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και περιβαλλοντολογικής συνείδησης σε Νηπιαγωγία και Δημοτικά σχολεία. Τα τελευταία 4 καλοκαίρια εργάστηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες με Βότανα και ηγούταν  Βοτανικούς Περιπάτους. Τον Αύγουστο του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ζει με το σύζυγό της στην Κορινθία, καλλιεργεί και συλλέγει ελληνικά βότανα και πειραματίζεται σε έναν αυτάρκη τρόπο ζωής σε ισσοροπία με τη φύση, σύμφωνα με τις αρχές  Αειφόρου Καλλιέργειας (Permaculture). Με την ομάδα "ο Κήπος της Αφθονίας" σχεδιάζει σχολικούς κήπους και σεμινάρια αυτάρκειας με στόχο την εκπαίδευση για την αυτοδιαχείριση της υγείας και της τροφής στην τοπική κοινότητα. Πέρα από τη δράση της ως Θεραπεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων, ασχολείται με την ίδρυση του "Λαϊκού Πολυτεχνείου Παραδοσιακής Γνώσης", ενός πανελλαδικού δυκτίου που υποστηρίζει τη διατήρηση και μετάδοση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων. Από μικρή επίσης ασχολήθηκε με το χορό, που είναι το δεύτερό της επάγγελμα εδώ και 7 χρόνια, όπου χρησιμοποιεί συχνά την επαφή της με τα φυτά και τη φύση ως μέσο έμπνευσης  στις χορογραφίες της και στη διδασκαλία.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L