Δρώμενα στο Καφενείο

Εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας - Μάρτης

Εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας - Μάρτης

Φίλες και φίλοι. Τις δύο Τρίτες 19 και 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα Εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας. Δείτε λεπτομέρειες πιο κάτω.

side effects abortion pill medication abortion what is the procedure for an abortion

Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να μεταβολίσουμε τη βία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Η ενοχή, η ντροπή, ο φόβος αποτελούν τα καθημερινά εργαλεία με τα οποία χειραγωγούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και χτίζουμε ένα τεράστιο παγόβουνο βίας μέσα στις καρδιές μας, κορυφή του οποίου είναι η λεκτική και η φυσική βία που βιώνουμε καθημερινά.

Η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας καi συνθέτουμε τους εσωτερικούς μας διαλόγους αποτελεί το κύριο μέσο με το οποίο κάνουμε τη ζωή μας έναν εξαντλητικό αγώνα για το “Ποιος έχει δίκιο” αντί να απολαμβάνουμε την αμοιβαία προσφορά και τη συμπόνια.

Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως στα συναισθήματα και στην ανάγκες μας και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε την κοινωνική και ατομική μας πραγματικότητα με τρόπο που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές βραδιές των 5-6 ωρών η κάθε μία. Θα παρακολουθήσουμε ένα κομμάτι από τα βίντεο του δημιουργού αυτής της διαδικασίας με ελληνικούς υπότιτλους και θα κάνουμε ασκήσεις πάνω στην τεχνική.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο μέρη λόγω μεγάλης διάρκειας, αλλά στην ουσία είναι ενιαίο και συνεπώς καλούμε τους συμμετέχοντες να παραστούν και στις δύο βραδιές έτσι, ώστε να κατανοήσουν τη διαδικασία και να μπορέσουν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην ομάδα.

Η οικονομική ανταπόδοση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο βασίζεται στην ελεύθερη συνεισφορά. 

Περισσότερα για τη δομή του εργαστηρίου και για τη Μη-Βίαιη Επικοινωνία γενικότερα δείτε εδώ:

http://lokroi-dasos60.blogspot.gr/2011/11/23-30.html

Ο επιθυμητός αριθμός συμμετεχόντων είναι γύρω στους είκοσι, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να λάβει μέρος μπορεί να στείλει email στο: [email protected] με τίτλο Εργαστήριο Μη-Βίαιης Επικοινωνίας 19 και 26 Μάρτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-- 
"Λοκροί στο Δάσος"
[email protected]
http://lokroi-dasos.blogspot.com


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L