Δρώμενα στο Καφενείο

Φθινοπωρινή Ισημερία

Φθινοπωρινή Ισημερία

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ολοήμερη γιορτή

Γύρισε πάλι η ρόδα μας και ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά να αποχαιρετίσουμε το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. Σας προσκαλούμε πριν ο καθένας αποτραβηχτεί μέσα στη σπηλιά, να βρεθούμε ξανά μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο, σημαδεμένο βαθιά μέσα στο χρόνο, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισορροπίες και γλυκά σταφύλια.

Οπότε χωρίς άλλη καθυστέρηση και με πολύ χαρά,

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος σας προσκαλεί σε μία ολοήμερη γιορτή για την Φθινωπορινή Ισημερία

11:00 πρωϊνή γιόγκα με τον Περικλή, μπείτε και πάλι μέσα στο σώμα και ετοιμαστείτε για το νέο μισό του χρόνου. Όποιος/α έχει στρωματάκι ας το φέρει

12:00 – 17:00 Ο Κουρέας της Ακαδημίας – υποδεχόμαστε τη νέα εποχή φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα ελάτε νωρίς προς αποφυγή απογοήτευσης, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα). Ψαλίδα τέλος!

16:00 – 17:00 Φύτευση σπορίων με χειμερινά μαρούλια για μικρούς και μεγάλους από τις Δρυάδες

13:00 – 14:00 Το κυνήγι του γλυκού μας σταφυλιού. Εφέτος στο αγαπημένο μας πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα ψάξουμε να βρούμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει μέσα από το μύθο στην αναζήτηση του χαμένου θησαυρού. Θησαυρός μας; Ένα μπουκάλι με θεϊκό κρασί φτιαγμένο από τους ακόλουθους του Θεού Διόνυσου, καλά κρυμμένο στην κρυψώνα του Ακάδημου. Ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους που θα τους ταξιδέψει μέσα στην ελληνική ιστορία και τη μυθολογία με έπαθλο ένα .... στεφάνι κληματαριάς και πολλή- πολλή διασκέδαση για όλους. Οργάνωση παιχνιδιού από την ομάδα της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ...

14:00 – 18:00 Τα τρυγοπατήματα στις 19 Σεπτέμβρη

Η δική μας πρόταση για να μείνουμε όρθιοι μέσα στην κρίση: Ζωντανή γειτονιά, γιορτές στον κύκλο του χρόνου, επαφή με τη γη και επανασύνδεση με ό τι μας δίνει. Επενδύουμε στη φιλία, στη συνεργασία, στη συμμετοχή, στην αλληλεγγύη.

Μέσα στον αναβρασμό και την τρέλα των ημερών οι ομάδες της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ και της ΑΝΙΜΑ συνεργαζόμαστε με τη γειτονιά και σας προσκαλούμε σε μια αυθεντικά τρελή διασκέδαση, πατώντας τα σταφύλια για να βγάλουμε μούστο και να φτιάξουμε μουσταλευριές. Να γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί και να συμμετάσχουμε στους χορούς και τα τραγούδια ολημερίς μέχρι το βράδυ.
18:30 – 20:00 Αποχαιρετούμε το φετινό καλοκαίρι και υποδεχόμαστε τη νύχτα γύρω από τη φωτιά, με μία τελετή όλο μυστήριο!

21:00 – 23:00 Οι Mamihlapinatapai (τι είπατε;) μας ταξιδεύουν στα πέρατα της γης με εξωτικές μουσικές και μελωδίες

23:59 όλοι πίσω στη σπηλιά

το εβέντ θα συνοδεύουν εργαστήρια για ισημερινές αν-ισσοροπίες, στεφάνια, κορδέλες, και οι πιο νόστιμες ψητές φθινοπωρινές κολοκύθες που έχετε δοκιμάσει ποτέ από την μία και μοναδική κουζίνα του Καφενείου.

Σημείωση: Η ισημερία λοιπόν, συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.


facebook event


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L