Δρώμενα στο Καφενείο

«Ακούγοντας βαθύτερα»: Μίνι εργαστήρι της Γλώσσας της καρδιάς

«Ακούγοντας βαθύτερα»: Μίνι εργαστήρι της Γλώσσας της καρδιάς

Την Πέμπτη 26/11 στις 18.00 στο καφενείο μας (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους) θα πραγματοποιηθεί ένα μίνι εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας με εστίαση στον τρόπο με τον οποίο αφουγκραζόμαστε τους άλλους. H καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη από διαλόγους. Είμαστε όμως πραγματικά παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις; Συχνά δυσκολευόμαστε να ακούσουμε ουσιαστικά τους άλλους, με συνέπεια η ποιότητα της επικοινωνίας μας να μην είναι αυτή που θέλουμε, ενώ αντίθετα βιώνουμε αχρείαστες συγκρούσεις και παρεξηγήσεις.

Σε αυτό το εργαστήρι θα εστιάσουμε σε συγκεκριμένες τεχνικές και διαδικασίες, με τις οποίες μπορούμε να αφουγκραζόμαστε αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους μας και έτσι να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας στη δουλειά, την οικογένεια και την κοινωνική μας ζωή. 
Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι ένα εργαλείο συνειδητότητας που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε ότι σε κάθε στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε όχι μόνο τον τρόπο που θα εκφραστούμε προς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ερμηνεύσουμε τα λόγια των άλλων. Εστιάζοντας στη γλώσσα που μιλάμε, η διαδικασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να οικοδομήσουμε σχέσεις που μας βοηθούν να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις αξίες μας.

Το εργαστήρι ξεκινά στις 18.00 και τελειώνει στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 17.30).
Θα εργαστούμε με ασκήσεις σε τριάδες και ζευγάρια, καθώς και με επιδείξεις και παιχνίδια ρόλων. 

Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. 
Προτεινόμενη συνεισφορά 5-10€.

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 4 χρόνια. Βρίσκεται σε τροχιά επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο θα εκδοθεί σύντομα από τις εκδόσεις Κοντύλι.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο 
www.non-violence.gr


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L