Δρώμενα στο Καφενείο

«Πώς να το ζητήσω;»: Μίνι εργαστήρι Μη Βίας

«Πώς να το ζητήσω;»: Μίνι εργαστήρι Μη Βίας

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

Υπάρχουν φορές που οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που τους ζητάμε; Μας έχει τύχει να ζητήσουμε κάτι από μια ομάδα στην οποία ανήκουμε και να μην πάρουμε καμία απάντηση;

Την Πέμπτη 10/12/15 στις 18.00 στο καφενείο μας (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους) θα πραγματοποιηθεί ένα μίνι εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας με εστίαση στον τρόπο με τον οποίο ζητάμε πράγματα από τους άλλους.

Η συνύπαρξη με άλλους άνθρωπους σημαίνει ότι διαρκώς ζητάμε πράγματα ο ένας από τον άλλο. Παρόλη την καθημερινή εμπειρία μας, όμως, η διατύπωση σαφών και συγκεκριμένων αιτημάτων εξακολουθεί να αποτελεί δύσκολο εγχείρημα και συχνά οδηγούμαστε σε παρεξηγήσεις, ασυνεννοησίες και χάσιμο χρόνου.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα ασκηθούμε στην επιτυχή διατύπωση αιτημάτων:
- προς μεμονωμένα άτομοα
- προς ομάδες ατόμων
- διαμέσω email

Το εργαστήρι ξεκινά στις 18.00 και τελειώνει στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 17.30).
Θα εργαστούμε με ασκήσεις σε τριάδες και ζευγάρια, καθώς και με επιδείξεις και παιχνίδια ρόλων.

Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.
Προτεινόμενη συνεισφορά 5-10€.

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 4 χρόνια. Βρίσκεται σε τροχιά επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο θα εκδοθεί σύντομα από τις εκδόσεις Κοντύλι.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι ένα εργαλείο συνειδητότητας που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε ότι σε κάθε στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε όχι μόνο τον τρόπο που θα εκφραστούμε προς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ερμηνεύσουμε τα λόγια των άλλων. Εστιάζοντας στη γλώσσα που μιλάμε, η διαδικασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να οικοδομήσουμε σχέσεις που μας βοηθούν να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις αξίες μας.


Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο
www.non-violence.gr


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L