Δρώμενα στο Καφενείο

19/3: Η Εαρινή Ισημερία

19/3: Η Εαρινή Ισημερία

The Spring Equinox

Ίση ημέρα, Ίση νύχτα Έτοιμοι ή όχι, ο χρόνος γύρισε και σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε αυτό το κοσμικό γεγονός της άνοιξης, τα πουλιά που έρχονται, τα λουλούδια που άνθισαν. Λένε κάποιοι πως η Ισημερία συνέβη όταν η Περσεφόνη αποφάσισε να αφήσει τον Άδη και να γυρίσει πάνω στη Γη. Ήτανε πιο καλά μάλλον εδώ πάνω.

Ένα αστρονομικό γεγονός όπου η Γη καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο παίρνει μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, και για την στιγμή αυτή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα. Είναι η κορύφωση της άνοιξης.

Ύστερα, ο Ήλιος θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μεγαλώνοντας της μέρες μας προς το θερινό ηλιοστάσιο, όπου μετά θα αρχίσει πάλι να κατεβαίνει, και κάθε χρόνο τέλος πάντων τα ίδια ξανά και ξανά. Μα τι χαλαρωτικό να μένει και κάτι το ίδιο κάθε χρόνο..

Η εαρινή ισημερία είναι επίσης η αφετηρία μέτρησης για τον προσδιορισμό του εορτασμού της Ανάστασης, η οποία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο από την εαρινή ισημερία. Το ξέρατε αυτό; Για κάποιο λόγο φέτος αυτό δεν τηρείται, αν γνωρίζεται γιατί παρακαλούμε να μας το πείτε.

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι γιόρταζαν την ισημερία και ακόμα και σήμερα οι παραδόσεις είναι τόσο διαφορετικές, από σιωπηλούς δρουίδηδες στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι αγώνες Πόλο με ακέφαλες κατσίκες στο Κιργιστάν.

Αν δεν πιστεύετε δείτε εδώ: 

http://news.nationalgeographic.com/news/2012/03/pictures/120320-first-day-of-spring-equinox-rituals-new-year-world/

Εμείς στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, θα γιορτάζουμε από το πρωί στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο με όλους μας τους φίλους.

Μέχρι στιγμής και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 12:00 Ιση-γιόγκα με την Αθηνά. Ελάτε μαζί με το στρωματάκι σας να ισορροπήσουμε όπως ισορροπεί σήμερα το φως

• 13:00 Φτιάχνουμε στεφάνια λουλουδάτα για τα κεφάλια μας, στολίζουμε το Καφενείο με λουλούδια

• 13:00 «ο Κουρέας της Ακαδημίας» ξανά μαζί μας, για να προλάβετε το καλό το κούρεμα ελάτε νωρίς, λουσμένοι και με πετσέτα!

• 13:00 - 15:00 Μαζί με την ANIMA και την ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ καλωσορίζουμε τους φτερωτούς μετανάστες με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της άνοιξης. Φτιάχνουμε χελιδόνες, χελιδονοφωλιές, ζωγραφιές.

• 14:00 Σώμα το μάτι της ψυχής: χορός, μάλαξη, κύκλος: Με το σώμα όχημα, και η αλήθεια μας η ποίηση και η κίνηση βρισκόμαστε μαζί, αγκαλιαζόμαστε, χορεύουμε φροντίζουμε ο ένας τον άλλο μέσα και από την προσέγγιση τεχνικών θεραπευτικής μάλαξης. Ελάτε με κουβερτούλα και στρωματάκι.

• 18:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το χειμώνα με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία. 

• 20:00 η ομάδα πολυφωνικό Καφενείο με τραγούδια της άνοιξης και της αγάπης

• 21:00 Afrodyssey Orchestra: afro fussion επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση. 

Οι ώρες έτσι θα είναι περίπου, μπορεί λίγο πιο έτσι ή αλλιώς να γίνουν τελικά.

Όλη τη μέρα από την κουζίνα του Καφενείου θα βγαίνουν αφράτα λουλουδόπιατα μαγειρεμένα με λουλουδοαγάπη από τους λουλουδοαγαπημένους


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L