Παρασκευή 14/10,That Sugar Film, Κάθε Βράδυ Παρασκευής - Βραδιά Προβολής

Παρασκευή 14/10,That Sugar Film, Κάθε Βράδυ Παρασκευής - Βραδιά Προβολής

Τροφή για την καρδιά και το μυαλό!

Ακόμα μια Bραδιά Παρασκευής - Bραδιά Προβολής στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) στις 20.30, αυτή τη φορά με το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ 
<< That Sugar Film>>... πάντα με τη συνοδεία ζεστού pop corn, λαχταριστού φαγητού, μπύρας και λοιπών ροφημάτων!!!Έχουμε δει πολλά ντοκιμαντέρ στα οποία τονίζονται οι αρνητικές συνέπειες φαγητών ή άλλων συνηθειών.
Όταν όμως ένας σκηνοθέτης ή ηθοποιός υποβάλλεται σε μια σκληρή δοκιμασία για να το επιτύχει αυτό, τότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στην ταινία «That Sugar Film», ο Αυστραλός σκηνοθέτης Damon Gameua ήταν ένας υγιής άνδρας πριν ξεκινήσει μία δίαιτα, η οποία υπόσχονταν ότι θα βελτίωνε την υγεία και την ευεξία του. Μετά από 60 μέρες και μία δίαιτα χαμηλών λιπαρών, αλλά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε αναψυκτικά, σοκολάτες, παγωτά ή ζαχαρωτά, αλλά όλη η ζάχαρη που κατανάλωνε προερχόταν από θεωρητικά υγιεινές τροφές, όπως γιαούρτια χαμηλών λιπαρών, μπάρες από muslie, δημητριακά, χυμούς και όλα όσα προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους και θεωρούν κατάλληλα για την διατροφή τους.

Ο σκηνοθέτης ήταν τόσο άσχημα που μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, ο γιατρός του Gameau ανακοίνωσε στον ίδιο ότι είχε αναπτύξει λιπώδη νόσο του ήπατος, η πιο ακραία κατάληξη της οποίας είναι η ηπατική ανεπάρκεια. Ο Gameau, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα κατανάλωνε καθημερινά 40 κουταλιές του γλυκού κατά μέσο όρο περισσότερη ζάχαρη, απΆ όση καταναλώνει ο μέσος έφηβος (ενώ ένας ενήλικας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώνει περισσότερα από 25 γραμμάρια ζάχαρης).

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραπάνω πληροφορίες, πέρα από το ότι η ζάχαρη βρίσκεται στο 80% των επεξεργασμένων τροφών που καταναλώνει ένας μέσος άνθρωπος. To «Sugar Film» τονίζει τις άμεσες επιπτώσεις την υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης στην υγεία καθώς και τις ασθένειες που προκύπτουν από αυτές.

Ελάτε να χουχουλιάσουμε παρέα!!
Τροφή για το μυαλό & την καρδιά στο καφενείο και άμα κάτσει μπορεί να αρχίσει και κουβεντούλα...

Σκηνοθεσία: Damon Gameau
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Παραγωγή: 2014
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα έχει διάρκεια 1.30 ώρα με διάλειμμα.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L