Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 5/11, Συνάντηση Ειρηνική Διατροφή, η Διατροφή της Ζωής

Σάββατο 5/11, Συνάντηση Ειρηνική Διατροφή, η Διατροφή της Ζωής

Σάββατο 5/11 από τις 16.30-19.00 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

Μία φορά το μήνα προσκαλείσθε όλοι όσοι έχετε βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Lower περίπου) στην εκπαίδευση/εμψύχωση διευκολυντών/εμψυχωτών/
συντονιστών στο ολιστικό αντίκτυπο της Ειρηνικής Διατροφής και στις σημαντικές ΘΕΤΙΚΕΣ αλλαγές που μπορεί να φέρει στην προσωπική και κοινωνική ζωή σε τοπικό & πλανητικό επίπεδο ταυτόχρονα.

Εν ολίγοις προσκαλείσθε σε 2,5ωρες μηνιαίες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται Σάββατο, 16:30-19:00 στο Καφενείο (το 1ο ή 2ο Σάββατο κάθε μήνα), κατά τις οποίες ως ομάδα μελέτης θα επεξεργαζόμαστε, μελετούμε, αναλύουμε, εμπνεόμαστε από τις αξίες και τις πρακτικές εφαρμογές όπως αναδύονται από το βιβλίο του Dr Will Tuttle «World Peace Diet».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα, μελετώντας ωστόσο αγγλικό κείμενο, το οποίο ακόμη δεν έχει μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα.

Αν και κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη, η ομάδα ενθαρρύνεται να κρατήσει μια συνέπεια στην παρουσία της μία φορά το μήνα για όλη τη σειρά των 8 συναντήσεων (μέχρι και τον Ιούνιο 2017, με την εξαίρεση του Ιανουαρίου λόγω απουσίας στο εξωτερικό) για όσο το δυνατό μεγαλύτερο όφελος στον κάθε συμμετέχοντα και παραλαβή βεβαίωσης συμμετοχής με την ολοκλήρωση του κύκλου των 8 συναντήσεων.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει μελέτη αποσπασμάτων κεφαλαίων του βιβλίου, συζήτηση και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αναδύονται από την συντονίστρια της ομάδας και τους συμμετέχοντες μέσα από τη μελέτη κάθε κεφαλαίου.

Οι ερωτήσεις εμπνέονται μεταξύ άλλων και από εργαστήρια/facilitation courses που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία το ολιστικό και βαθύ για τη θετική αλλαγή στον πλανήτη περιεχόμενο του βιβλίου.

Οι τίτλοι των ενοτήτων διαμορφώνονται ως εξής:

-- Αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους προγραμματισμούς, την επιβολή συνηθειών έξωθεν (δομές, συμφέροντα, κουλτούρα χιλιετιών) και τη διαδικασία υποδούλωσης των ανθρώπων, αναφορικά με την τροφή και την κατανάλωση

-- Κατανοώντας τα θεμέλια της υγείας (φυσικής, συναισθηματικής, νοητικής, πνευματικής)

-- Αφυπνίζοντας τις δυνατότητές μας για γνώση και υπηρεσία

-- Δημιουργώντας & ζώντας την αλλαγή, πρώτα στον εαυτό και στη συνέχεια στην κοινότητά μας

Η διάρκεια κάθε συνάντησης υπολογίζεται στις 2-2,5 ώρες.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων κάθε συμμετέχων λαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής από το φορέα μας (μέλος παγκόσμιων δικτύων για την ειρήνευση & παγκόσμιων κινημάτων αλληλεγγύης, περιεκτικής δικαιοσύνης και ολιστικής θεραπείας του πλανήτη), στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη (Peace Education), ως δυνάμει συντονιστή/διευκολυντή της εκπαίδευσης για την ειρήνευση μέσα από το πρίσμα της ειρηνικής διαβίωσης και δια/τροφής, κατανάλωσης.

Όσοι συμμετέχοντες συν-εργάζονται με παιδιά ή/και εφήβους (εμψυχωτές, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, ομαδάρχες κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, πρόσκοποι κ.λπ.) θα λάβουν σημαντικά εφόδια για την εργασία τους στην περιβαλλοντική εκπαίδευση & αειφορία, στην αγωγή υγείας, σε προγράμματα για τον υπεύθυνο καταναλωτή & υπεύθυνο πολίτη, σε προγράμματα για την ειρήνευση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπική ανάπτυξη

*
Προκειμένου το εγχείρημα της ομάδας μελέτης να είναι βιώσιμο για όλους, το φορέα μας και την εισηγήτρια (υλικό μελέτης, προετοιμασία, ταξίδι) θα υπάρχει σε κάθε συνάντηση κουτί προσφορών, στο οποίο όλοι προσκαλείσθε να συμβάλλετε οικονομικά με χαρά και κατά βούληση.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παρακαλούμε κρατείστε μας ενήμερους εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας σε κάθε συνάντηση της ομάδας μελέτης, προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι με το υλικό μελέτης & φωτοτυπίες για εσάς καθώς και τη δομή κάθε συνάντησης!

Λίγα λόγια για το Βιβλίο:

Στο βιβλίο έχει αποδοθεί η αξία ενός από τα πιο σημαντικά βιβλία του 21ου αιώνα. Πρόκειται για ένα πόνημα που βάζει τα θεμέλια για μια νέα κοινωνία βασισμένη στην αλήθεια και στη σύνδεση όλων των μορφών ζωής. Είναι το πρώτο βιβλίο που κάνει φανερές τις αόρατες συνδέσεις ανάμεσα στον πολιτισμό & στην τροφή μας και στην πηγή μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων, μαζί με τον τρόπο για ένα θετικό μετασχηματισμό στην προσωπική και συλλογική ζωή.

Το βιβλίο εκτείνεται σε 313 σελίδες, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες και έχει διαβαστεί από ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το 2015 γιόρτασε τα 10 έτη ζωής του.
Ο συγγραφέας:
Ο συγγραφέας, δημιουργός, Dr Will Tuttle, είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας, ομιλητής, ακαδημαϊκός, παιδαγωγός και μουσικός. Τα κείμενα, οι διαλέξεις, οι εκπαιδεύσεις, η μουσική, οι παρουσιάσεις του εστιάζονται στη συμπόνια, στη δημιουργικότητα, στη διαίσθηση και στην διατομεακότητα της κοινωνικής δικαιοσύνης, των διατροφικών μας επιλογών, της ελευθερίας των ζωντανών πλασμάτων, του περιβάλλοντος, της αειφορίας, της υγείας, της πνευματικότητας και της ειρήνευσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα στην Εκπαίδευση από το Παν/μιο Berkeley, California, εστιαζόμενος στην εκπαίδευση ενηλίκων και, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση της διαίσθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η διδακτορική του εργασία ήταν υποψήφια για την καλύτερη διδακτορική εργασία-έρευνα στις ΗΠΑ. Στο Παν/μιο του San Francisco έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, εστιαζόμενος στις τέχνες του Zen.

Είναι αποδέκτης του «Distinguished Achievement Award» από το ίδιο Παν/μιο. Έχει λάβει ακόμη τα τιμητικά βραβεία «Courage of Conscience» και «Empty Cages».

Επιπλέον, έχει μελετήσει σε βάθος τις θρησκείες του κόσμου και ειδικά τους στοχασμούς της χριστιανοσύνης.

Ο ίδιος ανταποκρίνεται με θετικότητα στις προσκλήσεις που δέχεται από οργανισμούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, κολλέγια, Παν/μια, εκκλησίες, ΜΚΟ, αρχές πόλεων, σε όλο τον κόσμο και ταξιδεύει εκτός ΗΠΑ, δίνοντας διαλέξεις και οργανώνοντας εργαστήρια πάνω στο περιεχόμενο του βιβλίου του World Peace Diet. Έχει επιμεληθεί το σύνολο του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα Circles of Compassion: Essays Connecting Issues of Justice και έχει συμβάλει στο περιεχόμενό του με κείμενά του.

**********

Τέλος, στη διάρκεια των μηνών θα λαμβάνετε από εμάς ενημέρωση για βραδιές στο Καφενείο αφιερωμένες στην Ειρηνική Διατροφή, Ειρηνική Διαβίωση.

Έτσι, ήδη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 συζήτηση-αφιέρωμα στην Ελληνίδα δημιουργό του ντοκυμαντέρ «Food for Thought» που ήδη κυκλοφορεί, παρουσία της δημιουργού, και προβλήθηκαν μεγάλα αποσπάσματά του.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L