Δρώμενα στο Καφενείο

3/12συνάντηση για την ειρηνική διατροφή

3/12συνάντηση για την ειρηνική διατροφή

Σάββατο, ​ 3 Δεκεμβρίου 2016​, 1​6​:​30-19:00 ​Κατά τη συνάντηση θα μελετήσουμε και συζητήσουμε το Κεφάλαιο 3 του βιβλίου World Peace Diet του Dr Will Tuttle, το οποίο (μαζί με το κεφάλαιο 7) αποτελεί τομή ​σε ό,τι έχει γραφτεί μέχρι του παρόντος για το σοβαρό αντίκτυπο της Διατροφής στο αρσενικό και θηλυκό στοιχείο στον πλανήτη μας. [Το βιβλίο είναι στην αγγλική γλώσσα. Η συζήτησή μας γίνεται στην ελληνική…] Συγκεκριμένα, το Κεφάλαιο 3 επικεντρώνεται στην αλλοτρίωση και υποδούλωση του αρσενικού στοιχείου μέσα από τις μη ειρηνικές διατροφικές επιλογές. Καταπληκτικοί συνειρμοί και διαπιστώσεις από το συγγραφέα...που ανοίγουν τα μάτια και το νου! Θα το διαπιστώσετε... ​​****************** ​Επίσης, κρατείστε στο ημερολόγιό σας το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα που είστε όλοι καλεσμένοι να συνυπάρξουμε στο πλαίσιο του εορτασμού της χειμερινής ισημερίας στο Συνεργατικό Καφενείο​. ​Το Σάββατο εκείνο όλη η συντροφιά της Ειρηνικής Διατροφής​ προσκαλείται σε ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ μεταξύ μας με αφορμή τις επικείμενες γιορτές. Επίσης, φέρνετε μαζί σας και βιβλίο/α που δε χρειάζεστε για το χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων. ​ ​* Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των συναντήσεων για την ομάδα μελέτης, ώστε να είναι διαθέσιμη η πληροφορία και σε όσους δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη. * ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε γνωστούς, φίλους... * Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στην ομάδα μελέτης, ώστε να έχουμε μαζί μας επαρκές υλικό προς μελέτη για όλους. Τηλ. επικοινωνίας: 6938141330 Σας περιμένουμε με χαρά! μαρία α. αγγελή

Μία φορά το μήνα ο φορέας μας «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση, ανθρώπινες αξίες»προσκαλεί όλους όσους έχουν βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Lower περίπου) στην εκπαίδευση/εμψύχωση διευκολυντών/εμψυχωτών/συντονιστών στο ολιστικό αντίκτυπο της Ειρηνικής Διατροφής και στις σημαντικές ΘΕΤΙΚΕΣ αλλαγές που μπορεί να φέρει στην προσωπική και κοινωνική ζωή σε τοπικό & πλανητικό επίπεδο ταυτόχρονα.

Η πρόσκληση απευθύνεται εν γένει σε κάθε ένα από εμάς που επιλέγει και εργάζεται για την περιεκτική δικαιοσύνη, την υγεία, την αειφορία, την «αλλαγή του παιχνιδιού» και την ολιστική κοινωνική θεραπεία.

 

Στις συναντήσεις της ομάδας μελέτης θα επεξεργαζόμαστε, μελετούμε, αναλύουμε, εμπνεόμαστε από τις αξίες και τις πρακτικές εφαρμογές όπως αναδύονται από το βιβλίο του Dr Will Tuttle «World Peace Diet».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα, μελετώντας ωστόσο αγγλικό κείμενο, το οποίο ακόμη δεν έχει μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα.

 

à Αν και κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη, η ομάδα ενθαρρύνεται να κρατήσει μια συνέπεια στην παρουσία της μία φορά το μήνα για όλη τη σειρά των  8 συναντήσεων (μέχρι και τον Ιούνιο 2017, με την εξαίρεση του Ιανουαρίου λόγω απουσίας στο εξωτερικό) για όσο το δυνατό μεγαλύτερο όφελος στον κάθε συμμετέχοντα και παραλαβή βεβαίωσης συμμετοχής με την ολοκλήρωση του κύκλου των 8 συναντήσεων.

 

à Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει μελέτη αποσπασμάτων κεφαλαίων του βιβλίου, συζήτηση και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αναδύονται από την συντονίστρια της ομάδας και τους συμμετέχοντες μέσα από τη μελέτη κάθε κεφαλαίου.

Οι ερωτήσεις εμπνέονται μεταξύ άλλων και από εργαστήρια/facilitation courses που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία το ολιστικό και βαθύ για τη θετική αλλαγή στον πλανήτη περιεχόμενο του βιβλίου.

 

à Όσοι συμμετέχοντες συν-εργάζονται με παιδιά ή/και εφήβους (εμψυχωτές, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, ομαδάρχες κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, πρόσκοποι κ.λπ.) θα λάβουν σημαντικά εφόδια για την εργασία τους

  • στην περιβαλλοντική εκπαίδευση & αειφορία,
  • στην αγωγή υγείας,
  • σε προγράμματα για τον υπεύθυνο καταναλωτή & υπεύθυνο πολίτη,
  • σε προγράμματα για την ειρήνευση,

  την αυτοεκτίμηση,

  την προσωπική ανάπτυξη

 

*

Προκειμένου το εγχείρημα της ομάδας μελέτης να είναι βιώσιμο για όλους, το φορέα μας και την εισηγήτρια (υλικό μελέτης, προετοιμασία, ταξίδι) θα υπάρχει σε κάθε συνάντηση κουτί προσφορών, στο οποίο όλοι προσκαλείσθε να συμβάλλετε οικονομικά με χαρά και κατά βούληση.

*

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παρακαλούμε ενημερώστε μας εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας σε κάθε συνάντηση της ομάδας μελέτης, προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι με το υλικό για εσάς και τη δομή κάθε συνάντησης!

*


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L