Δρώμενα στο Καφενείο

Παρασκευή 27/1, Προβολή The Lobster - Ο Αστακός

Παρασκευή 27/1, Προβολή The Lobster - Ο Αστακός

Αυτή την Παρασκευή 27/1 στις 20.30 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 ) ανάβουμε την ξυλόσομπα, πίνουμε ρακόμελα και προβάλλουμε την ταινία The Lobster.
Αν κάτι καινούριο υπάρχει στο «Lobster» πέρα από την δυνατότητα να εξερευνήσει περαιτέρω τον αλλόκοτο ζωολογικό κήπου που ονομάζουμε κοινωνία, τότε αυτό δεν είναι άλλο από μια αίσθηση ενός βαθύ, αφοπλιστικού ρομαντισμού, που διαπερνά το φιλμ και τελικά το απογειώνει.

Γιατί αν όλο το σινεμά του Λάνθιμου αφορά στα σημεία όπου η υφή της οργανωμένης κοινωνικής μας συμπεριφοράς ραγίζει, το «Lobster» μιλά ακόμη περισσότερο για τις στενές σχέσεις, για τις πιο κοντινές μορφές κοινωνικής αλληλεπίδρασης, για την πιο μικρή κοινωνική ομάδα, για τις πολύ κοντινές σχέσεις, για την φιλία, και κυρίως για το σημείο που αποτελεί το κέντρο του κύκλου: το ζευγάρι.

Το Ο Αστακός (διεθνής τίτλος: The Lobster) είναι μία κωμική-δραματική ταινία του 2015, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου και σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ. Η ταινία είναι ελληνικής, ιρλανδικής, ολλανδικής, γαλλικής και βρετανικής παραγωγής. Κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015.

Παίζουν οι: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden
Διάρκεια: 1 ώρα και 59 λεπτά


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L