Δρώμενα στο Καφενείο

01/02 Ενημερωτική Συνάντηση για το EVS

01/02  Ενημερωτική Συνάντηση για το EVS

Ενημερωτική συνάντηση για το EVS, στις 19:00 Η επόμενη καταληκτική ημερομηνία για το Πρόγραμμα είναι αρχές Απρίλη. Επόμενη παρουσίαση του EVS για αυτή την Τετάρτη. Υπάρχει χρόνος για ψάξιμο και προετοιμασία! Τι περιλαμβάνει η συνάντηση; Τι είναι το EVS (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία του Προγράμματος Erasmus +: Youth), πως μπορεί κάποιος/κάποια να συμμετάσχει, ΤΙ ΧΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ/Α ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ EVS!? Τι είναι το EVS με δυο λόγια; Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, γνωστή και ως EVS (European Voluntary Service), είναι μία από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες ευκαιρίες για εθελοντική εργασία στην Ευρώπη. Νέοι ηλικίας 18-30 μπορούν να εργαστούν εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες για διάστημα 6-12 μηνών. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις ή προσόντα.

Οι σχετικοί τομείς των δραστηριοτήτων είναι:

Τέχνη και πολιτισμός
Περιβάλλον
Προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς
Αγροτική ανάπτυξη
Αστική ανάπτυξη
Ίσες ευκαιρίες
Ξενοφοβία/ ρατσισμός
Κοινωνικός αποκλεισμός
Μέτρα κατά της εγκληματικότητας
Ναρκωτικά/ εξαρτησιογόνες ουσίες
Υγεία
Πληροφόρηση νέων
Πολιτικές νέων
Ελεύθερος χρόνος νέων
Νέοι και σπορ
Media και επικοινωνία
Ευρωπαϊκή επίγνωση

Πού μπορεί να κάνει κανείς EVS;
Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης! Συγκεκριμένα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν τις: Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Τουρκία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), Σερβία και Μαυροβούνιο. Οι εθελοντές δεν εργάζονται μόνο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή μεγάλες πόλεις, αλλά αρκετά project έχουν ως έδρα τους χωριά και αγροτικές περιοχές.

Και τι παρέχει το EVS;
Σχεδόν τα πάντα! Διαμονή, διατροφή, τα εισιτήρια του ταξιδιού, μηνιαίο χαρτζιλίκι, ασφάλιση κλπ. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος αυτού. Καθώς οργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομίες από τη μεριά του εθελοντή. Αναλυτικά, οι παροχές του προγράμματος είναι:

Διαμονή
Διατροφή
Μηνιαίο επίδομα εθελοντή (εξαρτάται από τη χώρα, κυμαίνεται από €50-150)
Ασφαλιστική κάλυψη
Μαθήματα γλώσσας
Έξοδα θεώρησης διαβατηρίου, έκδοσης άδειας παραμονής, εμβολιασμού

Αλλά πέρα από τις οικονομικές παροχές, το EVS παρέχει και άλλου είδους υποστήριξη στον εθελοντή. Σεμινάριο προετοιμασίας στην Ελλάδα και σεμινάριο στη χώρα υποδοχής σχετικά με τις αναμενόμενες εμπειρίες και δυσκολίες, καθοδηγητής στην οργάνωση υποδοχής για να συμβουλεύει και να υποστηρίζει τον εθελοντή σε οτιδήποτε προκύπτει, καθώς και βοήθεια κατά την επιστροφή στην Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα....τα λέμε την Τετάρτη!


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L