Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 06/05, Live: Müzikal Ifade, Παραδοσιακή Μουσική στο Καφενείο

Σάββατο 06/05, Live: Müzikal Ifade, Παραδοσιακή Μουσική στο Καφενείο

Σάββατο 6/5 στις 20.30 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

Το ντουέτο Müzikal Ifade, συναντά τη Μαρία Πλουμή (λαούτο), σε ένα ρεπερτόριο βασισμένο αποκλειστικά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Eνορχηστρώσεις μελωδιών από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, την Πόλη και την Μικρά Ασία, αυτοσχεδιασμοί, ταξίμια και αμανέδες, μας μεταφέρουν στα καφέ-αμάν και τις ταβέρνες των αρχών του 20ου αιώνα. Μαζί τους θα τραγουδήσουμε ‘’Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα’’, ‘’Κυρά μ’ κι αρχοντοπούλα’’, ‘’Από ξένον τόπο’’ κ.α.

Το ντουέτο Müzikal Ifade αποτελούν οι:

Γωγώ Μπατσικούρα (σάζι) και

Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (τσέλο, κρουστά, μικροπνευστά).

Μαζί τους η Μαρία Πλουμή (λαούτο).

Βιογραφικό Σημείωμα Müzikal Ifade

Το ντουέτο Müzikal Ifade δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2015 στην Αθήνα. Αποτελείται από τη Γωγώ Μπατσικούρα στο σάζι και την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου στη φωνή, στο τσέλο, στο νέι και στα κρουστά. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κομμάτια της Μ. Ασίας, της Σμύρνης και της Καππαδοκίας, καθώς και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις (‘’Yzas’’, 2016).

Με εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χαλκίδα, Εύβοια κ.α.), του Βελγίου (Βρυξέλλες) και της Γερμανίας (Μόναχο) κι έχοντας λάβει εξαιρετικές κριτικές, ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L