Δρώμενα στο Καφενείο

Πέμπτη 30/11, Προβολή: Chinatown, Roman Polanski

Πέμπτη 30/11, Προβολή: Chinatown, Roman Polanski

στις 20.30

Μία ταινία..ένας μεγάλος Σκηνοθέτης!
Αυτή την Πέμπτη 30/11 στις 20.30 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) θα παρακολουθήσουμε την αριστουργηματική ταινία.. Chinatown του Roman Polanski!

Η Chinatown είναι νεο-νουάρ ταινία παραγωγής 1974, σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Τζακ Νίκολσον, η Φέι Ντάναγουεϊ κι ο Τζον Χιούστον. 
Η ταινία εμπεριέχει στοιχεία Φιλμ Νουάρ και ψυχολογικού δράματος. Η υπόθεσή της διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '30, την περίοδο του πόλεμου για το νερό στην Νότια Καλιφόρνια. 

Η ταινία θεωρείται από πολλούς κριτικούς του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 2η στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών. 
Η ταινία έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κερδίζοντας τελικά μόνο Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. 
Έλαβε επίσης τέσσερις Χρυσές Σφαίρες για Καλύτερη δραματική ταινία, Καλύτερη σκηνοθεσία, Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία για τον Τζακ Νίκολσον και Καλύτερου σεναρίου. Τ

Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Robert Towne
Παίζουν οι: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston
Διάρκεια: 2 ώρες 10 λεπτά


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L