Δρώμενα στο Καφενείο

Πέμπτη 21/12, Προβολή: Gremlins του Joe Dante

Πέμπτη 21/12, Προβολή: Gremlins του Joe Dante

στις 20.30

Χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα...με ταινία κλασική από την δεκαετία του 80...τα αγαπημένα Gremlins ξαναχτυπούν!!
Πέμπτη 21/12 στις 20.30 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

Η υπόθεση: Ο πατέρας ενός νεαρού ανακαλύπτει ένα παράξενο ζωάκι σε ένα παράξενο μαγαζί το οποίο και αγοράζει ως δώρο. Όταν ο νεαρός παραβαίνει τους κανόνες φροντίδας του παράξενου φίλου του, ανακαλύπτει ένα τρομερό μυστικό και η ζωή της μικρής πόλης που ζει δεν θα είναι ξανά η ίδια.

Είναι ίσως μια από τις καλύτερες ταινίες που συνδυάζουν τον τρόμο και το χιούμορ, καθώς και το ... εορταστικό κλίμα! Ο Τζο Ντάντε δημιουργεί ένα παραμύθι προαστίων, ανακατεύοντας μυστικιστικά όντα, που όταν παραβούν τους κανόνες μεταμορφώνονται σε σκανταλιάρικα τέρατα, και τον βαρετό ρεαλισμό μιας απλή αμερικανικής κωμόπολης. 

Γιατί Χριστουγεννιάτικη ταινία;

Πέραν του ότι διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα, τα γκρέμλινς αποτελούν βασικά μια παραλλαγή των καλικάντζαρων που όλοι γνωρίζουμε από τους Χριστουγεννιάτικους μύθους και παραδόσεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από τα βλέπεις τα μικρά διαβολάκια να κάνουν άνω κάτω καταστρέφοντας κυριολεκτικά μια πόλη και μεταφορικά το συντηρητικό πνεύμα των γιορτών! Ό,τι πρέπει για παρέα αλλά και για οικογενειακή προβολή. 


Σκηνοθεσία: Τζον Ντάντε
Παίζουν: Ζακ Γκάλιγκαν,Φιμπ Κέιτς
Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L