Δρώμενα στο Καφενείο

Πέμπτη 18/1, Προβολή:Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 1 - Η αόρατη απειλή

Πέμπτη 18/1, Προβολή:Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 1 - Η αόρατη απειλή

στις 20.30

Πέμπτη 18/1 στις 21.00 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

To Star Wars: Επεισόδιο I - Η Αόρατη Απειλή (πρωτότυπος τίτλος: Star Wars Episode I: The Phantom Menace) είναι μία αμερικανική ταινίας επιστημονικής φαντασίας, του 1999 σε σκηνοθεσία Τζορτζ Λούκας. Είναι η τέταρτη ταινία της σειράς Ο Πόλεμος των Άστρων, ενώ χρονολογικά ως προς την υπόθεση, είναι η πρώτη.

περίληψη
Το υποψήφιο για 3 Οσκαρ (Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερων Ηχητικών Εφέ, Καλύτερου Ηχου) υπερθέαμα του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει το 2012 πιο εντυπωσιακό από ποτέ σε τρισδιάστατη μορφή. Η saga «Star Wars» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, το οποίο ο Λούκας εμπότισε με στοιχεία της αμερικανικής ποπ κουλτούρας.

υπόθεση
«Πριν πάρα πολύ καιρό, σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό...» Με το Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace, ο Λούκας μας ταξιδεύει στην αρχή, όταν ο Νταρθ Βέιντερ ήταν ακόμα ο Ανακιν Σκαιγουόκερ, ένα εννιάχρονο παιδί που αντιπροσώπευε την ελπίδα για το μέλλον, κι ο Ομπι-Ουάν Κενόμπι ένας αποφασιστικός νεαρός ιππότης Τζεντάι. Αυτό το πρώτο κεφάλαιο, πλούσιο καλλιτεχνικά στη σκηνογραφία, τα κουστούμια, την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία, ακολουθεί τον Ανακιν στο ταξίδι του, όσο εκείνος κυνηγά τα όνειρά του και αντιμετωπίζει τους φόβους του στο κέντρο ενός γαλαξία σε αναταραχή.


Ημερομηνία κυκλοφορίας στο σινεμά: 19 Μαΐου 1999 (Καναδάς)
Σκηνοθέτης: Τζορτζ Λούκας
Σενάριο: Τζορτζ Λούκας
Παίζουν οι: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman
Διάρκεια: 2 ώρες 16 λεπτά


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L