Δρώμενα στο Καφενείο

Κυριακή 25/2, Παιδικό Θέατρο Κούκλας: «ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη»

Κυριακή 25/2, Παιδικό Θέατρο Κούκλας: «ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη»

από τις 13.30-14.30

Μικρά και μεγάλα παιδιά, σας περιμένουμε την Κυριακή 25/2 στη 13.30 στην φαντασμαγορική παιδική παράσταση κούκλας..«ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη».

Πού; στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Η παράσταση «ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη» είναι ένα έργο κούκλας και αντικειμένων του Θεάτρου Ανάποδα εμπνευσμένο από την nonsense ποίηση του Edward Lear.*
Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις, τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού, τις τυλίγουν σε ροζ χαρτί, τις βάζουν σε πήλινο σκεύος και τις αφήνουν να ταξιδέψουν σε θάλασσες μακρινές και σε δεντροσκέπαστες ακτές εκεί όπου φυτρώνουν τεράστιες κολοκυθιές και καρέκλες ξεχωριστές.

Το Θέατρο Ανάποδα παίζει με τα θέματα ποιημάτων του σημαντικότερου συγγραφέα παραδοξολογημάτων της Βικτοριανής εποχής. Τέσσερις ιστορίες,τέσσερις τεχνικές αφήγησης,επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού ,δυσδιάστατες φιγούρες,μάσκα και χειρονομία, συνθέτουν ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου οι μπερδεμένοι ζουν. Οι παράξενοι αυτοί ταξιδιώτες, γνωστοί ως Φυρδημιγδοί, δένουν το κόσκινο τους σε μακρινές ή κοντινές ακτές, μένουν ή ταξιδεύουν πηδώντας από τον ένα κόσμο στον άλλο μέσα σε ένα παιχνίδι λέξεων, ρυθμών και εικόνων που τελειώνει μόνο όταν περάσουν 20 χρόνια!

Διασκευή : Θέατρο Ανάποδα, Σκηνοθεσία : Klodiana Camati, Σκηνικά, Κουστούμια, Αφίσα: Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Performer: Μαριάννα Τριανταφύλλου, Μιχάλης Θεοδοσιάδης Παραγωγή: Θέατρο Ανάποδα Bίντεο/μοντάζ: Αλέξανδρος Αγγελάκης Διάρκεια 40΄ 
​*Ο Εντουαρντ Ληρ (1812-1888), ταξιδευτής, ζωγράφος και συγγραφέας, περιπλανήθηκε στην αγαπημένη του Μεσόγειο, αλλά και έξω από αυτή, αρκετά χρόνια. Στην Ελλάδα διέμεινε κυρίως στην Κέρκυρα και στα Ιόνια νησιά. Ο Ληρ έφτιαξε φυτολόγια, βιβλία ζωολογικού ενδιαφέροντος και τοπιογραφίες, αλλά έγινε γνωστός για τα nonsense -ανόητα σύμφωνα με την κατάταξή τους- όχι όμως τελικώς δίχως νόημα- κείμενά του, και κυρίως για τα λίμερικς που συνέγραψε. Εμπλουτισμένα με ιστορίες και σκίτσα φανταστικών πλασμάτων καθώς και παράδοξα αλφάβητα, τα ποιήματα του Ληρ, όπως λ.χ. Η κουκουβάγια και η Ψιψίνα, συγκαταλέγονται στους θησαυρούς της αγγλόφωνης παιδικής λογοτεχνίας.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L