Μαθήματα - Σεμινάρια για να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλον

Σεμινάριο: Οικονομικά Ανθρώπινης Κλίμακας

Σεμινάριο: Οικονομικά Ανθρώπινης Κλίμακας

Ακ.Πλάτωνα, Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013

Με χαρά σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο ενδυναμωτικό ταξίδι μάθησης και πρακτικής άσκησης, με θέμα: Οικονομικά Ανθρώπινης Κλίμακας Το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013 (ώρες 9:00-17:30) στην Ακαδημία Πλάτωνος.

on line abortion pill click how to order the abortion pill online
how to order the abortion pill online abortion pill order abortion pill
why people cheat women who cheat on relationships signs of unfaithful husband
go redirect wife cheated on me

Φίλες και Φίλοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο ενδυναμωτικό ταξίδι μάθησης και πρακτικής άσκησης, με θέμα:

Οικονομικά Ανθρώπινης Κλίμακας

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013 (ώρες 9:00-17:30) στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Σας προσκαλούμε να υφάνουμε μαζί μια νέα κοινωνική πραγματικότητα σε συνοχή με τις αξίες μας και να δημιουργήσουμε ένα οικονομικό σύστημα που να βρίσκεται σε αρμονία με τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Σε αυτό το διήμερο, θα έχουμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουμε και να αποκτήσουμε μια νέα οπτική των δυνατοτήτων μας. Θα αναπτύξουμε τις ικανότητές μας και θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας, μέσα από τη συμμετοχή σε ομαδικές συζητήσεις. Θα μυηθούμε σε πρακτικές και εργαλεία συνεργασίας και οργάνωσης κοινοτικών εγχειρημάτων και θα μάθουμε ο ένας από τον άλλο με ευχάριστες και διασκεδαστικές μεθόδους.


Θα μάθουμε:

- Θεωρητικά και πρακτικά μοντέλα που προσεγγίζουν τα οικονομικά, την οικολογία και την ευημερία μέσα από μια νέα γλώσσα επικοινωνίας που έχει ως επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και είναι εμπνευσμένη από το έργο του Manfred Max-Neef.

- Τη σημασία της ‘αφθονίας του μοιράσματος’ και της ‘επανατοπικοποίησης’, που είναι βασικές αρχές του οικονομικού μοντέλου που θα μελετήσουμε.

- Πώς η κατανόηση της φύσης των ‘θεμελιωδών ανθρώπινων αναγκών’ και η χαρτογράφησή τους μπορούν να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς της εργασίας μας.

- Θα μυηθούμε σε πλήθος πρακτικών και τεχνικών και θα αποκτήσουμε χρήσιμα εργαλεία για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και για την καινοτομία σε τοπικό επίπεδο, που είναι απαραίτητα για την επίτευξη αλλαγής στις κοινότητές μας.


Οι εκπαιδευτές μας:

Inez Aponte

Jay Tompt

H Inez και ο Jay εμπλέκονται σε πλήθος κοινοτικών projects με την Ομάδα Μετάβασης του Totnes, είναι εμπνευστές του “the well & good project” και εργάζονται με ομάδες και συλλογικότητες σε όλη την Ευρώπη.


Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο;

- Μέλη ομάδων της κοινωνίας των πολιτών που εργάζονται για μια περισσότερο βιώσιμη και ανθρώπινη διαβίωση.

- Εκπαιδευτικούς, φοιτητές και ερευνητές ανθρωπιστικών σπουδών.

- Επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διαχείριση της δυναμικής των ομάδων και όχι μόνο.

- Στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Κοινωνικούς επιχειρηματίες και μέλη συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

- Και σε όσους ονειρεύονται έναν κόσμο με συνοχή και αρμονική συνύπαρξη, αυτοπραγμάτωση και σύνθεση της πολυμορφικότητας της ανθρώπινης φύσης, και είναι έτοιμοι να αναλάβουν ένα μερίδιο της ευθύνης για τη δημιουργία του.


Γλώσσα εργασίας:

Αγγλικά-ελληνικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα έχουμε τη δυνατότητα απ’ ευθείας μετάφρασης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την αγγλική γλώσσα.


Κόστος συμμετοχής:

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στο διήμερο είναι 50€. Η τιμή περιλαμβάνει την εκπαίδευση καθώς και το μεσημεριανό γεύμα στο Συνεργατικό Καφενείο το Σάββατο και την Κυριακή.

Τα έσοδα από τις εισφορές θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την ενοικίαση του χώρου και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και των εκπαιδευτών.

Οι εκπαίδευτες προσφέρουν αυτή την εκπαίδευση με την ελάχιστη δυνατή αμοιβή, στα πλαίσια της λογικής του crowdfunding.


Δήλωση συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να σας δώσουμε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της συμμετοχής σας, στείλτε μας συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση στο [email protected] ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη Σέβη Χόνδρου στο 6979356583 απογευματινές ώρες.


Facebook EventΤο περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L