Δρώμενα στο Καφενείο

Παρασκευή 4/5, Live: Paul Goodman Μανώλια Κοκολογιάννη Αλέξης Νόνης

Παρασκευή 4/5, Live: Paul Goodman Μανώλια Κοκολογιάννη Αλέξης Νόνης

στις 21.00

Παρασκευή 4/5 στις 21.00, τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, o Paul Goodman, η Μανώλια Κοκολογιάννη και ο Αλέξης Νόνης θα παίξουν ζωντανά στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140).
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Η μουσική είναι ένας τρόπος σφαιρικής επικοινωνίας. 
Υπάρχουν σημεία κάπου μέσα στον ακαθόριστο χώρο μεταξύ του ακροατή και του ερμηνευτή που δημιουργείται μουσική και δίνει διαφορετική εμπειρία σε όσους την δέχονται. 

Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.
Μαζί τους ο Αλέξης Νόνης στα κρουστά.

Ο Paul Goodman είναι ένας σύγχρονος μουσικός και συνθέτης, ερμηνευτής του σαζιού και της Kρητικής λύρας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Έχει ασχοληθεί με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, της Τουρκίας και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. 
Η έρευνα του τον οδήγησε στο ‘Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος’ του Ross Daly, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους μουσικούς και δασκάλους. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια, από τις διάφορες συνεργασίες με μουσικούς από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες. 

Από το 2005 δίνει παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία και η Ολλανδία, πολλές φορές ως προσκεκλημένος σολίστας. 

Στις συνθέσεις του ο Paul Goodman συνδυάζει στοιχεία επιρροών με τον αυθορμητισμό και την φρεσκάδα ενός ανθρώπου που ακούει κάτι καινούριο σε αυτούς τους διαχρονικούς ήχους. 

Οι συνθέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως ταυτόχρονο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον, το θεϊκό, το παροδικό και το αιώνιο. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Strangely Familiar» έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. Ο δίσκος αυτός εκθιάστηκε για το ανεπιτήδευτο ύφος του, την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την έξυπνη ενορχήστρωση. 

Η Μανωλία Κοκολογιάννη είναι εικαστικός και μουσικός. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Ασχολείται με τις διάφορες εκφάνσεις της τέχνης όπως το θέατρο, η διδασκαλία, η κατασκευή χρηστικών αντικειμένων και οι εκθέσεις.
Παράλληλα ασχολείται με την μουσική και την κρητική λύρα. Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς ερμηνευτές και δασκάλους της λύρας όπως ο Ζαχάρης Σπυριδάκης και ο Ηλίας Ανδρεουλάκης. Μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος του Ross Daly έρχεται σε επαφή τόσο με άλλες μουσικές παραδόσεις όσο και με σύγχρονους μουσικούς και δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αμερική, την Ευρώπη, κ.α.

Από το 2012 συνεργάζεται με τον μουσικό και συνθέτη Paul Goodman σε διάφορα project δίνοντας συναυλίες στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Νόνης είναι ένας από τους σημαντικούς σύγχρονους κρουστούς στην Ελλάδα με μεγάλη παρουσία στο σημερινό γίγνεσθαι. Έχει λάβει αρχικά κλασσική μουσική παιδεία παίζοντας 
πιάνο και έχοντας κατακτήσει πτυχία. Αργότερα σχολήθηκε με τα παραδοσιακά κρουστά και τους ρυθμούς της Ελληνικής μουσικής, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα, τόσο στα πλαίσια συναυλιών όσο και δισκογραφίας όπως οι Χαίνηδες και οι Doros. Συνεργάζεται επίσης με μουσικούς, όπως ο Νίκος Παραουλάκης, ο Ross Daly, o Paul Goodman, o Μιχάλης Σταυρακάκης, ο Κωστής Αβυσσινός κ.α. με εμφανίσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Η εμπειρία του και η γνώση του εκτείνονται από την λειτουργική χρήση των κρουστών σε διάφορες παραδοσιακές μουσικές της χώρας, εώς σύγχρονα ακούσματα με ρυθμολογικές αλλαγές και αυτοσχεδιαστικό ύφος.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L