Δρώμενα στο Καφενείο

Δευτέρα 30/4 και 7/5, Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι -Εισαγωγικός Κύκλος

Δευτέρα 30/4 και 7/5, Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι -Εισαγωγικός Κύκλος

στις 18.30

Εισαγωγικός κύκλος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) που θα διεξαχθεί σε δύο 2ωρα εργαστήρια, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30-20:30 στις εξής ημερομηνίες: 
30/4 κ΄7/5.
Μέσα από την προετοιμασία με αναπνοές, φωνητικές ασκήσεις και χαλαρή σωματική άσκηση αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική προσέγγιση του πολυφωνικού τραγουδιού, στόχος είναι η καλλιέργεια της φωνής, η ερμηνεία συγκεκριμένων πολυφωνικών τραγουδιών, η εκμάθηση των διαφορετικών ρόλων του και η κατανόηση της γενικότερης δομής του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού.

 Τα εργαστήρια αφορούν όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να τραγουδήσουν το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις.
Το εργαστήριο αποτελεί προϋπόθεση για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα εργαστήρια πολυφωνικού τραγουδιού, που οργανώνονται στο Καφενείο, και αφορούν διαφορετικό τραγούδι κάθε φορά.
Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο email: [email protected] ή στο τηλ. 6977366047.
Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους

Σύντομο βιογραφικό συντονιστή

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός,μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. 
Έχει διδάξει ελληνικά παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία Ιλίου και Πειραιά αλλά και σε άλλους χώρους και ωδεία από το 1998. 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα και την Ηπειρώτικη πολυφωνία, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού.
 Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή. 
Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά μαθήματα - σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, κάνει μουσικές παραστάσεις, με σχήματα αποτελούμενα από 4 έως 14 άτομα.
 Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). 
Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" 
( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. 
Συνεργάζεται με χοροθεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, σε παραστάσεις και συναυλίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Συνθέτει την δική της μουσική, όπου αναμιγνύει ρυθμούς και ήχους από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. 
Ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ Awakening the muse και Kirke όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με την Κινέζικη εταιρεία πολιτισμού Meet Culture, όπου 'Ελληνες και Κινέζοι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους, και εμπνέονται από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς. 

Πολυφωνικό Καφενείο:
https://www.youtube.com/watch?v=3kGz_3gEs7Q


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L