Συμβαίνουν και μας αρέσουν

ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα

ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα

Ξεκινήσαμε τον περσινό Μάρτη, άνθρωποι που είχαμε ακούσει, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, για την ιδέα του Τransition (στα Ελληνικά Μετάβαση), συγκεντρωθήκαμε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνεργατικού Καφενείου της Ακαδημίας, για τη συγκρότηση ομάδας Μετάβασης στην Αθήνα. Από όσους συμμετείχαν σ’εκείνη την 1η συνάντηση του Μαρτίου στο πάρκο προέκυψε η ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα.

dating for married link women who cheat on relationships

Πως λειτουργούμε
Στην ομάδα μας χρησιμοποιούμε εργαλεία και τεχνικές συζήτησης, τα οποία διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή, την οριζόντια λειτουργία και την ανάπτυξη της συλλογικής νοημοσύνης. Ένα στοιχείο που δίνει συνοχή στην ομάδα και διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και την ολοκλήρωση δράσεων είναι το ότι οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται σε κύκλο στον οποίο χρησιμοποιούμε ένα αντικείμενο, το κηρύκειο. Ο συμμετέχων που θέλει να πάρει τον λόγο, κρατά το κηρύκειο για όσο χρόνο μιλάει. Όταν τελειώσει το παραδίδει στον επόμενο που θέλει να πάρει το λόγο ή το αφήνει στο κέντρο του κύκλου. Έτσι δίνεται ο χρόνος σ’αυτόν που θέλει να μιλήσει να σκεφτεί ακριβώς τι θέλει να καταθέσει στην ομάδα, το κάνει απερίσπαστος μια και κανείς δεν τον διακόπτει και η συζήτηση διεξάγεται ομαλά σε κλίμα ειρήνης και συνεργασίας.

Ένα άλλο εργαλείο το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των δράσεών μας είναι το διαδικτυακό φόρουμ στο οποίο γίνεται ανταλλαγή ιδεών, κρατάμε αρχείο-βιβλιοθήκη πληροφοριών και πρακτικά συναντήσεων

http://transition.gr/akadimia-platonos/Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L