Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 9/2, Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Σάββατο 9/2, Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

από τις 12.00 έως τις 21.30 εισαγωγικό, Α επίπεδο και Β επίπεδο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/02/19 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ώρα 12.00-15.00

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά, κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, την δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υποστήριξη της φωνής.

Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟ - Ώρα 16.00-19.00
Το Α΄επίπεδο αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό εργαστήρι και γνωρίζουν την δομή σε ένα αρχικό επίπεδο και θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στο Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, στον αυτοσχεδισμό, στην φωνή.

Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟ - Ώρα 19.30-21.30
Το Β΄επίπεδο αφορά όσους έχουν ήδη δουλέψει αρκετά πολυφωνικά Ηπειρώτικα και θέλουν να πάρουν μέρος στην μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος στο Καφενείο, με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια, καθώς και να συμμετέχουν σε παραστάσεις.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο email: [email protected] κ΄στο κιν. 6977366047
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.


Σύντομο βιογραφικό

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει ελληνικά παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία Ιλίου και Πειραιά αλλά και σε άλλους χώρους και ωδεία από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα και την Ηπειρώτικη πολυφωνία, της περιοχής από όπου κατάγεται, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά μαθήματα - σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, συντονίζει μουσικές παραστάσεις, με σχήματα αποτελούμενα από 4 έως 14 άτομα. Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεργάζεται με χοροθεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, σε παραστάσεις και συναυλίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνθέτει την δική της μουσική, όπου συχνά αναμιγνύει ρυθμούς και ήχους από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ Awakening the muse και Kirke όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους, με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.

δείτε βίντεο από το Πολυφωνικό μαςΤο περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L