Δρώμενα στο Καφενείο

ΜΠΟΣΤΑΝΙ, Μια [ψηφιακή + φυσική] συνέργεια για τη Διατροφή

ΜΠΟΣΤΑΝΙ, Μια [ψηφιακή + φυσική] συνέργεια  για τη Διατροφή

Δημιουργούμε φυσικές & ψηφιακές αγορές, σημεία συνάντησης, μάθησης και γιορτής!

Το Ευρωπαϊκό Χωριό και το Impact Ηub Athens σας προσκαλούν να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινότητα παραγωγών και καταναλωτών, που στόχο έχει την αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιεργητών που σέβονται το περιβάλλον και τη γη, και ανθρώπων, που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

Η κοινότητα διαδρά ψηφιακά και ζωντανά. Οι παραγωγοί αναρτούν τα προϊόντα τους στην εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-shop) www.mpostani.gr. Κάθε καλλιεργητής θα διαθέτει προσωπικό προφίλ όπου θα αναρτά τα τρόφιμα που διαθέτει κάθε βδομάδα. Έτσι οι καταναλωτές έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών τους και παραγγέλνουν 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα. Οι παραγγελίες παραδίδονται κάθε βδομάδα σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τους παραγωγού κατόπιν συνεννόησης με το υπεύθυν@ του εγχειρήματος. Κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) έρχεται ο καταναλωτής για να συλλέξει την παραγγελία του. Εκεί δίνεται η δυνατότητα σε όσους καλλιεργητές το επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε μια ζωντανή αγορά για όλ@.


H Συνάντηση θα πλαισιώνεται από βιωματικά σεμινάρια, εργαστήρια γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε αγροκτήματα και άλλες δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις όσων συμμετέχουν (ζωντανά και ψηφιακά) και θα αναπτυχθεί μια δεμένη κοινότητα: το Μποστάνι της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!


Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν τοπικές λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις γύρω από την τροφή, πάντα με επίκεντρο την ανθρώπινη σχέση, την ποιότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Θέτουμε τις βάσεις έτσι ώστε η κοινότητα αυτή να μεγαλώσει και να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας.

Αν είστε καλλιεργητής ή παραγωγός και θέλετε να συμμετέχετε στο Μποστάνι Κυψέλης, παρακαλούμε συμπληρώσετε τη φόρμα στο λινκ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019. Διαβάστε περισσότερα


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L