Δρώμενα στο Καφενείο

Δευτέρα 22/4, Εργαστήρι Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού

Δευτέρα 22/4, Εργαστήρι Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού

Ώρα 19.00-21.00

Δίωρο εργαστήρι Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού
Μ. Δευτέρα 22/4/19

Ώρα 19.00-21.00

Αυτό το εργαστήρι αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει το εισαγωγικό, γνωρίζουν την δομή του Ηπειρώτικου πολυφωνιού τραγουδιού και θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στο Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, συμμετέχοντας ενεργά στους διαφορετικούς ρόλους του νέου κομματιού που θα δουλέψουμε.
Οι αναπνοές, η αναζήτηση της δυναμικής της φωνής και το παιχνίδι της παραγωγής διαφορετικών ηχοχρωμάτων, η καλλιέργεια και η υποστήριξη της φωνής γενικότερα, είναι μέρος του ζεστάματος αλλά και ένας από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου. Υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται η δημιουργική έκφραση μέσα από φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου
Πληροφορίες στο email: [email protected]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 140 κ΄ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ


Σύντομο βιογραφικό

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει ελληνικά παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία Ιλίου και Πειραιά αλλά και σε άλλους χώρους και ωδεία από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα και την Ηπειρώτικη πολυφωνία, της περιοχής από όπου κατάγεται, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων τραγουδιού και τεχνικής του, όπως και σεμινάρια σχετικά με την φωνή, την αναπνοή και το σώμα. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά μαθήματα - σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, συντονίζει μουσικές παραστάσεις, με σχήματα αποτελούμενα από 4 έως 14 άτομα. Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία. Συνεργάζεται με χοροθεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, σε παραστάσεις και συναυλίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνθέτει την δική της μουσική, όπου συχνά αναμειγνύει ρυθμούς και ήχους από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ Awakening the muse και Kirke όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L