Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 16/11, Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Σάββατο 16/11, Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

από τις 12.00 έως τις 15.00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Κύκλος εργαστηρίων Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού
Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολυφωνικό Ηπειρώτικο τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν την μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια καθώς και να συμμετέ-χουν σε παραστάσεις.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ώρα 12.00-15.00
Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά. Κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, την δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υ-ποστήριξη και καθοδήγηση της φωνής. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη
Για πληροφορίες και κράτηση θέσης στο email: [email protected] κ΄στο κιν. 6977366047

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 140 κ΄ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ

Σύντομο βιογραφικό

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει παραδο-σιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία αλλά και σε άλλους χώρους από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα της Ηπείρου από όπου και κατάγεται και στην Ηπει-ρώτικη πολυφωνία, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρή-ματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά εργαστήρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τρα-γουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος αλλά και παραστάσεις πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της σχολής Μωραϊ-τη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρου-στά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθε-ραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνθέτει την δική της μουσική και είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ, Awakening the muse και Kirke, όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτο-σχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.


Σχετικά links

https://www.youtube.com/watch?v=3kGz_3gEs7Q&t=96s

https://www.youtube.com/watch?v=0ynoWF8JECw

https://www.youtube.com/watch
?v=Yxw2serqLZA


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L