Δρώμενα στο Καφενείο

Κυριακή 10/11, Κύκλος Μαθημάτων Πρωτόγονης Έκφρασης

Κυριακή 10/11, Κύκλος Μαθημάτων Πρωτόγονης Έκφρασης

στις 17.00 με 18.30 στο Πάρκο

Κύκλος Μαθημάτων Πρωτόγονης Έκφρασης
Σας προσκαλούμε στο τελευταίο μάθημα Πρωτόγονης Έκφρασης στο Πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος (είσοδος απέναντι από Μοναστηρίου 140) την
Κυριακή10/11. Το μάθημα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική κρουστών οργάνων.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες όλων των ηλικιών και χωρίς προηγούμενη επαφή με τον χορό.

Συντονισμός/Εμψύχωση: Λασκαρίνα Φεγίσσα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, στο 6944898565 ή [email protected]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Μέσα από τον παλμό των αφρικάνικων κρουστών, η Πρωτόγονη Έκφραση προσφέρει έναν χορό της "φυλής" δηλαδή έναν συλλογικό χορό όπου με απλές συμβολικές και αρχέτυπες κινήσεις καλούμαστε να εναρμονιστούμε με τα στοιχεία της φύσης, τα ζώα και τα αρχέγονα ένστικτά μας. Μέσα από τον ρυθμό που είναι εγγεγραμμένος στα κύτταρά μας, θα επανασυνδεθούμε με την πορεία του ανθρώπου από τις πρώτες φυλές μέχρι τον σημερινό μας πολιτισμό. Θα ξαναθυμηθούμε πως να εκφραζόμαστε, να εκτονωνόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλους, με όλο μας το σώμα μέσω του ρυθμού, της κίνησης και της φωνής. Θα αφεθούμε στα μονοπάτια της προσωπικής μας έκστασης.

Η Λασκαρίνα Fegissa γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Η μητέρα της είναι Ελληνίδα και ο πατέρας της Αιθίοπας. Ξεκίνησε την ενασχόληση με τον χορό από τα τέσσερα της χρόνια και δεν σταμάτησε ποτέ.
Το 2003 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Ξεκίνησε να διδάσκει κλασικό χορό (Vaganova), σύγχρονο χορό (Limon Release και Graham) και μουσικοκινητική αγωγή σε σχολές χορού και παιδικούς σταθμούς. Έχει διδακτική εμπειρία δεκαπέντε ετών σε όλες τις ηλικίες, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ως ελεύθερος επαγγελματίας με εργαστήρια και κύκλους σεμιναρίων. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού και θεατρικές ομάδες ως χορεύτρια και χορογράφος. Έκανε μαθήματα flamenco για τέσσερα χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου χορού, tango και authentic movement μεταξύ άλλων.
Αργότερα ασχολήθηκε με αφρικάνικους τοπικούς χορούς της Ανατολικής Αφρικής κυρίως Αιθιοπία και το 2013 ξεκίνησε τις σπουδές στην Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (Expression Primitive), στο Atelier du Geste Rythmé.
Θέλωντας να κατανοήσει καλύτερα τις ρίζες της, (Δύση-Αφρική) αποφάσισε να ¨παντρέψει¨ τον αφρικάνικο χορό με τον σύγχρονο χορό διδάσκοντας το μάθημα «Afro-contemporary fusion» από το 2014. Μετέπειτα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού, της πρωτόγονης έκφρασης και του αφρικάνικου χορού ξεκίνησε σεμινάρια «Creative Movement» για ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν από την τεχνική των βημάτων και να εξερευνήσουν την ελεύθερη και προσωπική έκφραση.Το 2016 ξεκίνησε την πρακτική της στην Ashtanga Vinyasa Yoga και παρακολούθησε σεμινάρια Partner Yoga και Acro Yoga. Μαζί με τις δασκάλες της διδάσκουν σεμινάρια «Yoga Dance» όπου παντρεύουν την Yoga με την ροή και τα βήματα του χορού. Από το 2019 ξεκίνησε να διδάσκει/συντονίζει ομάδες «Πρωτόγονης Έκφρασης».


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L