Δρώμενα στο Καφενείο

Σάββατο 16/11, Γυναικείες Φωνές στο Ρεμπέτικο του Μεσοπολέμου

Σάββατο 16/11, Γυναικείες Φωνές στο Ρεμπέτικο του Μεσοπολέμου

στις 19.00 - 20.30

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 16/11 στις 19.00 - 20.30 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) σε μία βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες και στο ρεμπέτικο!
Μια παράσταση μουσικής και αφήγησης για τις τραγουδίστριες που έζησαν στον Πειραιά κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου.

«Μου είπανε να μην κοιτάω ούτε δεξιά, ούτε αριστερά όταν θα καθόμαστε στο τραπέζι. Παρά μόνο μπροστά μου, κατευθείαν στο πάλκο, γιατί οι άντρες που πήγαιναν εκεί ήταν ζόρικοι, πολύ σκληροί και ψόφαγαν για παρεξήγηση», καταγραφή από την Νταίζη Σταυροπούλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ


Ανάμεσα σε πιστολιές και μαχαιρώματα, χασισοποσίες και χαρτοπαίγνια, έρωτες και πάθη, φτώχεια και τιμή, η γυναίκα, άλλοτε υποτακτική και αδικημένη, άλλοτε μάγκισσα και γλεντζού, υπάρχει, επιβιώνει και τραγουδιέται μέχρι σήμερα.
Ο ρόλος και η παρουσία της μπορεί να ιδωθεί είτε ως μια ανδρική αναπαράσταση για την γυναίκα του Μεσοπολέμου είτε ως μια πραγματικότητα. Η επερώτηση αυτή δεν απαντάται μέσα από την παράσταση, τίθεται όμως ως ανοικτός προβληματισμός.
Γυναίκες που έζησαν σε μια κοινωνία γεμάτη ζυμώσεις και ανακατατάξεις, όπως και η σημερινή, θα φωτιστούν ,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, μέσα από τραγούδια και αφήγηση.

Πιάνο - φωνή- Εύα Μυλωνά
Αφήγηση - Ηλίας Μπόικος


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L