Δρώμενα στο Καφενείο

Α, όπως αποανάπτυξη, Τετάρτη 5/3 στις 20:00

 Α, όπως αποανάπτυξη, Τετάρτη 5/3 στις 20:00

Παρουσίαση της ομάδας μετάβασης Ακ. Πλάτωνα και διπλωματικής εργασίας με τίτλο,Πλάτωνος Κήποι: Αυτοδιαχειριζόμενος Αστικός Κήπος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την Τετάρτη στο Καφενείο θα μάθουμε πως οι λαχανόκηποι (σημείο στην Ακ.Πλάτωνα) θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος αστικός κήπος με στόχο την αυτάρκεια, τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών σχέσεων και τη μέριμνα για το περιβάλλον, αστικό και φυσικό. Επίσης η ομάδα μετάβασης θα μας παρουσιάσει πως σχεδιάζει να βάλει την γειτονιά μας σε μετάβαση προς κάτι καινούργιο και καλύτερο.

on line abortion pill pill for abortion online how to order the abortion pill online
wife cheated on me cheat on husband married affairs sites

Η Χρύσα θα μας παρουσιάσει την διπλωματική της με τίτλο: "Πλάτωνος Κήποι: Αυτοδιαχειριζόμενος Αστικός Κήπος στην Ακαδημία Πλάτωνος".
"Οι «Πλάτωνος Κήποι» είναι ένας
αυτοδιαχειριζόμενος αστικός κήπος στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί ένα εγχείρημα δημιουργίας ενός πρότυπου πάρκου αστικής καλλιέργειας, στη βάση του μοντέλου της Μόνιμης Καλλιέργειας (permaculture). Λειτουργεί στα πλαίσια της συλλογικότητας και της αυτοδιαχείρισης από την κοινότητα, με στόχο την αυτάρκεια, τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών σχέσεων και τη μέριμνα για το περιβάλλον, αστικό και φυσικό.

Η Μόνιμη Καλλιέργεια (permaculture) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σχεδιασμού με ολιστικό τρόπο σκέψης που στόχο έχει τη δημιουργία κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμων κοινοτήτων. Κεντρική πρακτική του είναι η παρατήρηση, της φύσης και των συστημάτων της, και η χρήση των μοντέλων των σχέσεων μεταξύ αυτών στο σχεδιασμό."

Επίσης η ομάδα μετάβασης της Ακαδημίας Πλάτωνα θα μας παρουσιάσει την ιδέα του κινήματος των Transition Towns, τις βασικές αρχές της Μετάβασης, τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής και τι σκέφτονται να κάνουν στο άμεσο μέλλον.

Επίσης να αναφέρουμε ότι και η ιδέα των Transition Towns ξεκίνησε σαν ένα project δομημένο στις βασικές αρχές της permaculture (μόνιμης καλλιέργειας)


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L