Δρώμενα στο Καφενείο

Εαρινή Ισημερία / Spring Equinox Σάββατο 22/03 απο το πρωΐ

Εαρινή Ισημερία / Spring Equinox Σάββατο 22/03 απο το πρωΐ

Εαρινή Ισημερία Τι είναι αυτό; Είναι όταν η Περσεφόνη αποφάσισε να αφήσει τον Άδη και να γυρίσει πάνω στη Γη. Ήτανε πιο καλά μάλλον εδώ πάνω.

how to order the abortion pill online abortion pill order abortion pill
why people cheat women who cheat on relationships signs of unfaithful husband
side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Ένα αστρονομικό γεγονός όπου η Γη καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο παίρνει μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, και για την στιγμή αυτή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα. Είναι η αρχή της άνοιξης.

Ύστερα, ο Ήλιος θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μεγαλώνοντας της μέρες μας προς την κορύφωση του θερινού ηλιοστασίου, όπου μετά θα αρχίσει πάλι να κατεβαίνει, και κάθε χρόνο τέλος πάντων τα ίδια ξανά και ξανά. Μα τι χαλαρωτικό να μένει και κάτι το ίδιο κάθε χρόνο..

Η εαρινή ισημερία είναι επίσης η αφετηρία μέτρησης για τον προσδιορισμό του εορτασμού της Ανάστασης, η οποία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο από την εαρινή ισημερία. Το ξέρατε αυτό;

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι γιόρταζαν την ισημερία και ακόμα και σήμερα οι παραδόσεις είναι τόσο διαφορετικές, από σιωπηλούς δρουίδηδες στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι αγώνες Πόλο με ακέφαλες κατσίκες στο Κιργιστάν.

Αν δεν πιστεύετε δείτε εδώ:

http://news.nationalgeographic.com/news/2012/03/pictures/120320-first-day-of-spring-equinox-rituals-new-year-world/

Εμείς στο αγαπημένο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, θα γιορτάζουμε όλοι μέρα στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο.

Μέχρι στιγμής και to πρόγραμμα έχει ως εξής

10:00 Ανοιξιάτικη γιόγκα με την Αθηνά στο πάρκο

12:00 Η Περπερούνα θα συμμετάσχει με παιδικό εργαστήρι σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ. Θα φτιάξουμε "χελιδόνες" και θα τραγουδήσουμε κάλαντα της άνοιξης. Θα ζωγραφίσουμε "λαλίτσες" και θα χορέψουμε την "περπερούνα" . Θα παίξουμε ομαδικά παιχνίδια και θα ζωγραφίσουμε ακούγοντας παραδοσιακά τραγούδια με θέμα την άνοιξη! Μαζί μας και το Εργαστήρι Κεραμικής της Ακαδημίας Πλάτωνος για να φτιάξουμε φωλιές και να τις πάρουν τα παιδιά μαζί τους

15:00 Η ομάδα δημιουργικής έκφρασης και παιχνιδιού Πυγολαμπίδες καλωσορίζει την άνοιξη και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για παιχνίδι. Γιορτάζει τον Ήλιο και τη Σελήνη και αναβιώνει τον μύθο της Περσεφόνης με ένα τρόπο διαφορετικό.

18:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο χειμώνα με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία. Ότι δεν θέλετε να αφήσετε πίσω στο σκοτεινό μισό του χρόνου, φέρτε το μαζί σας για να μπει στη φωτιά. Εμείς θα κάψουμε τα στεφάνια του ηλιοστασίου και διάφορα άλλα

20:00 H Κρίστη Στασσινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης θα μας μουσικο-ταξιδέψουν στην αρχής της πρώτης νύχτας

Όλη τη μέρα από την κουζίνα του Καφενείου θα βγαίνουν αφράτα λουλουδόπιατα μαγειρεμένα με λουλουδοαγάπη από τους λουλουδοαγαπημένους.

facebook event!


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L