blog διαβάστε πράγματα που γίνονται και μας αρέσουν

γη & ελευθερία, Σάββατο 27 Οκτωβρίου > Μοναστηρίου & Τηλεφάνους - Ακαδημία Πλάτωνος

γη & ελευθερία, Σάββατο 27 Οκτωβρίου > Μοναστηρίου & Τηλεφάνους - Ακαδημία Πλάτωνος

γη & ελευθερία από την ομάδα 58+3 και την κολεκτίβα BelleVille 20 | 21| 27 | 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

redirect My girlfriend cheated on me infidelity

_____________________________________________________________

Το project γη & ελευθερία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 από την ανάγκη νέων καλλιτεχνών και μη, να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη προβληματική, διερευνώντας την έννοια της ελευθερίας στο αστικό τοπίο, καθώς και το επιτρεπτό και μη επιτρεπτό στον δημόσιο χώρο.

Μέσα από μία πολυστρωματική δημιουργική διαδικασία με βιωματικά εργαστήρια, πορείες και επισκέψεις σε διάφορα σημεία της πόλης, ομαδικές ρωγμές σε υπαίθριους, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, συζητήσεις και προβολές και με βασικά εργαλεία την κίνηση, το λόγο, τη γραφή και την εικαστική και ψηφιακή τέχνη, το γη & ελευθερία ολοκληρώνει τον κύκλο του και παρουσιάζει το υλικό της έρευνάς του σε μία παραστατική δράση.  

Η δράση γη & ελευθερία αποτελείται από μικρά επεισόδια και εξελίσσεται σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης με στόχο να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει με τους κατοίκους της. Σταδιακά, ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν περίγραμμα και περιεχόμενο και φιλοξενούν νέα δεδομένα. Ο ρυθμός της πόλης διαταράσσεται από ένα σύνολο εικόνων σχεδόν μη κανονικών, ενώ η αστική δομή επαναπροσδιορίζεται μέσα από μικρές παρεμβάσεις. 

Το γη & ελευθερία είναι μέρος του προγράμματος «Δράση και Δημιουργία» που συντονίζεται από την Ομάδα 58+3 και υπάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαικού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», Υπο-δράση 1.2. Το πρόγραμμα «Δράση και Δημιουργία» χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.» 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Τίτλος | γη & ελευθερία

Δημιουργικός πυρήνας | Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δημήτρης Μπαμπίλης, Ελεάνα Γεωργούλη

Συμμετέχουν | Γιολάντα Καλογεροπούλου, Ράνια Κάππου, Σοφία Καραγιώργου, Έλενα Σταμάτη, Στάλη Συμεών, Μαγδαλίνα Πανδρακλάκη

Ημερομηνίες και τόποι | Σάββατο 20 Οκτωβρίου > Δημόσιο Σήμα - Μεταξουργείο

Κυριακή 21 Οκτωβρίου > Πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 27 Οκτωβρίου > Μοναστηρίου & Τηλεφάνους - Ακαδημία Πλάτωνος, Κυριακή 28 Οκτωβρίου > Μεταξουργείο

Ώρα | 17.30

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το ακριβές σημείο έναρξης | 6973401418, 6972284385

Είσοδος ελεύθερη

ομάδα 58+3 | 6973401418 | www.58plus3.com | [email protected]

Η ομάδα 58+3, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2005 από την Ελισάβετ Πλιακοστάθη. H κύρια δράση της ομάδας αφορά την καλλιτεχνική έκφραση νέων μέσω του χορού με την χρήση εργαστηρίων, μαθημάτων και παραστάσεων. 

Η ομάδα είναι μέλος στο Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, στο Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, στο διεθνή καλλιτεχνικό οργανισμό IFEA με έδρα το Λονδίνο και στην κολλεκτίβα «BelleVille».

Η Ομάδα 58+3 έχει υλοποιήσει:

-παραστάσεις χορού στην Αθήνα και το εξωτερικό

-κύκλους εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων

-καλλιτεχνικές συμπράξεις με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς

-τοπικά και διακρατικά προγράμματα πρωτοβουλίων νέων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαία και Νέα Γενιά σε Δράση (2005-2007)

BelleVille | 6972284385 | www.bellevillecollective.wordpress.com | [email protected]

H BelleVille είναι ένας έτερος τόπος | ιδέα | κολεκτίβα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 από τη Χρυσάνθη Μπαδέκα & την Ελισάβετ Πλιακοστάθη.

Σκοπός της BelleVille είναι να δημιουργεί αφορμές συνευρέσεων μεταξύ ανθρώπων με ποικίλα ενδιαφέροντα και να δίνει ελευθερία για πειραματισμό επάνω  σε ιδέες με καλλιτεχνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Δεδομένο και αφετηρία κάθε εγχειρήματος είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και η γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

H BelleVille αναπνέει μέσα στον χρόνο, φιλοξενείται μέσα σε διαφορετικούς τόπους και αναπτύσσεται με ποικίλους τρόπους.

Δράσεις:

_FRACTAL: σειρά συναντήσεων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία - χορός, θέατρο, μουσική, εικαστικά - με στόχο να προκαλέσουν την επικοινωνία των συμμετεχόντων, να δημιουργήσουν γέφυρες στιγμιαίας διάδρασης και να ανοίξουν διάλογο για μελλοντικές πρωτοβουλίες πειραματικού χαρακτήρα

_ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: περφόρμανς στο πλαίσιο του ανοιχτού εγχειρήματος συνύπαρξης ανθρώπων και ιδεών ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, όπου επιχείρησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον διαλόγου μεταξύ του σώματος, του χώρου και του κοστουμιού.

_Ready Steady Go: ανταλλαγή νέων στο Viterbo (Ιταλία) στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού εργαστηρίου με θέμα το Περιβάλλον και την Καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Επίσης, η BelleVille συμμετείχε στο Therapeutic Photography training course το Νοέμβριο του 2011 στο Viterbo της Ιταλίας.Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L