Δρώμενα στο Καφενείο

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΗ ΒΙΑΣ: Τρίτη 27/11, ΠΡΟΒΟΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΗ ΒΙΑΣ: Τρίτη 27/11, ΠΡΟΒΟΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σε συνεργασία με τα παιδιά απο τους "Λοκροί στο Δάσος", http://lokroi-dasos.blogspot.gr/, ξεκινάμε βραδιές αφιερωμένες στην μη-βία.

side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Η μέρα που θα αφιερώνεται σ'αυτή την θεματική θα είναι η Τρίτη.

Δηλαδή κάποιες Τρίτες του μήνα θα υπάρχει δρώμενο σχετικά με το θέμα της μη-βίας.
Αυτή την Τρίτη που μας έρχεται ,27/11, στις 19:30 έχει προγραμματιστεί προβολή - συζήτηση. Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί είναι το "Pray the devil back to hell"
Παραθέτω παρακάτω αυτούσιο το μήνυμα απο τους Λοκρούς:

Φίλες και φίλοι. 

Όπως γνωρίζετε εδώ και καιρό ασχολούμαστε με τη Μη-Βία μέσω της Μη-Βίαιης Επικοινωνίας και των εργαστηρίων που διοργανώνουμε. Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία μας βοηθά να καταλάβουμε και να αφομοιώσουμε εσωτερικά τη Μη-Βία και έτσι να είμαστε συνειδητοί σε όλες τις Μη-Βίαιες πρακτικές που ακολουθούμε. Ποιες είναι όμως αυτές οι πρακτικές; Ποιες επιλογές μας δίνει η Μη-Βία στη σημερινή πολιτική και κοινωνική ζωή; 
Για να διερευνήσουμε και να απαντήσουμε το πιο πάνω ερώτημα, ξεκινάμε ένα κύκλο συναντήσεων που θα ονομάζονται "Βραδιές Μη-Βίας" και θα περιλαμβάνουν αφενός τη Μη-Βίαιη Επικοινωνία και αφετέρου άλλες πτυχές της Μη-Βίας όπως είναι η Μη-Βίαιη Διαμαρτυρία, η Μη-Βίαιη Ανυπακοή και η Μη-Βίαιη Παρέμβαση. 
Η πρώτη μας αναγνωριστική συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 27 Νοέμβρη στις 19.30 στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους). Θα περιλαμβάνει την προβολή του δυνατού και συγκινητικού ντοκιμαντέρ "Pray the devil back to hell", το οποίο μιλάει για την εφαρμογή μη-βίαιων πρακτικών από τις γυναίκες της Λιβερίας, με τις οποίες κατάφεραν να τερματίσουν τον εμφύλιο πόλεμο. Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ ΕΔΩ. Το ντοκιμαντέρ είναι στην Αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με σκοπό τη συλλογή απόψεων και σκέψεων πάνω στη Μη-Βία και στην εφαρμογή των αρχών της πάνω στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση. 
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L