Δρώμενα στο Καφενείο

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΗ ΒΙΑΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ N.V.C, 11 - 18 ΔΕΚΕΜΒΡIOY

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΗ ΒΙΑΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ N.V.C, 11 - 18 ΔΕΚΕΜΒΡIOY

Σε συνεργασία με τα παιδιά απο τους "Λοκροί στο Δάσος", http://lokroi-dasos.blogspot.gr/, ξεκινάμε βραδιές αφιερωμένες στην μη-βία.

dating for married link women who cheat on relationships

Η μέρα που θα αφιερώνεται σ'αυτή την θεματική θα είναι η Τρίτη.

Δηλαδή κάποιες Τρίτες του μήνα θα υπάρχει δρώμενο σχετικά με το θέμα της μη-βίας.

Οπότε σ'αυτό το πλαίσιο στις 11 και 18 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Μη-Βίαιης Επικοινωνίας. 

Παραθέτω παρακάτω αυτούσιο το μήνυμα απο τους Λοκρούς:

Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να μεταβολίσουμε τη βία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Η ενοχή, η ντροπή, ο φόβος αποτελούν τα καθημερινά εργαλεία με τα οποία χειραγωγούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και χτίζουμε ένα τεράστιο παγόβουνο βίας μέσα στις καρδιές μας, κορυφή του οποίου είναι η λεκτική και η φυσική βία που βιώνουμε καθημερινά.

Η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας καi συνθέτουμε τους εσωτερικούς διαλόγους μας αποτελεί το κύριο μέσο με το οποίο κάνουμε τη ζωή μας έναν εξαντλητικό αγώνα για το “Ποιος έχει δίκιο” αντί να απολαμβάνουμε την αμοιβαία προσφορά και τη συμπόνια.

Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως στα συναισθήματα και στην ανάγκες μας και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε την κοινωνική και ατομική μας πραγματικότητα με τρόπο που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές βραδιές των 4-5 ωρών η κάθε μία. Θα παρακολουθήσουμε τα βίντεο του δημιουργού αυτής της διαδικασίας με ελληνικούς υπότιλους και θα κάνουμε ασκήσεις πάνω στην τεχνική.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο μέρη λόγω μεγάλης διάρκειας, αλλά στην ουσία είναι ενιαίο και συνεπώς καλούμε τους συμμετέχοντες να παραστούν και στις δύο βραδιές έτσι, ώστε να κατανοήσουν τη διαδικασία και να μπορέσουν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην ομάδα.

Το εργαστήριο δίνεται δωρεάν. Θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς για όποιον επιθυμεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια.

Περισσότερα για τη δομή του εργαστηρίου και για τη Μη-Βίαιη Επικοινωνία γενικότερα δείτε εδώ:


Ο επιθυμητός αριθμός συμμετεχόντων είναι γύρω στους είκοσι, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να λάβει μέρος μπορεί να στείλει email στο: [email protected] με τίτλο Εργαστήριο Μη-Βίαιης Επικοινωνίας 11 και 18 Δεκέμβρη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Παρακαλούμε προωθήστε αυτό το μήνυμα σε φίλους σας. 
Σας περιμένουμε την Τρίτη στο Καφενείο!

Φιλικά, 
Γιώργος Τσιτσιρίγκος

-- 
"Λοκροί στο Δάσος"
http://lokroi-dasos.blogspot.com


Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή
και υπάγεται σε άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα
Design by www.ideaton.gr L